Shakira sparket legenden etter én dag sammen i studio

Shakira fotografert i Beirut i fjor.
Shakira var ikke interessert i å høre på en av tidenes største hitmakere, og sendte han på dør allerede første dagen de jobbet sammen.

Dette forteller Nile Rodgers selv i et intervju med «The Two Shot Podcast» som ble spilt inn nylig.

Nile Rodgers og Shakira hadde planlagt et lengre opphold i studio, men allerede underveis i den første dagen røk de uklare.

Årsaken? Han ville åpne en låt med refrenget.

LES OGSÅ: De introverte danser seg fortapt.

– Jeg sa til Shakira, husker du jeg sa at vi burde åpne låten med refrenget? Alle låtene mine som du kjenner til åpner med ‘En, to…’ og går over i Le Freak eller We Are Family eller Let’s Dance. Hver eneste av mine låter du liker begynner med refrenget.

Shakira var ikke enig, og Nile Rodgers måtte ta sin hatt og gå samme dag.

Nile RodgersFoto:Tord Litleskare | GAFFA
Nile Rodgers (i midten) på scenen i Oslo i 2015 under Øyafestivalen.

Legendarisk hitmaskin

For de som ikke kjenner til Nile Rodgers, så er han en altmuligmann med magiske fingre. Han har skrevet, produsert eller spilt på et voldsomt antall låter alle som liker musikk kjenner til.

Som musiker er han best kjent som gitarist i bandet Chic, hvor hans særegne gitarstil ble et tydelig varemerke. Deres største hit er Le Freak, som har solgt over syv millioner singler over hele verden.

LES OGSÅ: Frontalt sonisk bombardement med kirurgisk presisjon.

Faktisk har gitaren til Nile Rodgers, en hvit 1960 Fender Stratocaster, egen Wikipedia-side. Den har selvsagt navnet The Hitmaker. Du kan se den på bildet over.

Rodgers og The Hitmaker står bak verdenshiter som We Are Family (Sister Sledge), Like A Virgin (Madonna), I’m Coming Out (Diana Ross), Let’s Dance (David Bowie) og Notorius (Duran Duran) for å nevne noen.

Men det var altså ikke bra nok for Shakira.

Her kan du se Nile Rodgers (og høre The Hitmaker) sammen med Daft Punk og Pharell Williams: