Tidligere USA-ambassadør og Obama-rådgiver støtter A$AP Rocky

Hiphop-stjernen A$AP Rocky fotografert under filmfestivalen Sundance i 2018.
Mens en halv million har skrevet under på et opprop om å slippe A$AP Rocky fri, får den varetektsfengslede rapperen nå støtte fra USAs tidligere ambassadør til Sverige.

Mark Brzezinski var amerikanske ambassadør i Sverige i årene 2011 til 2015, utnevnt av Obama, som han var rådgiver for under valgkampen.

Ifølge Dagens Nyheter har Brzezinski vært i kontakt med Sveriges utenriksminister, kongehuset og ambassaden i Washington.

LES OGSÅ: R. Kelly pågrepet for menneskehandel.

Han mener varetektsfengslingen for A$AP Rocky bør kalles tilbake.

– For Sverige er dette et tilfelle av raserelatert urettferdighet, sier Brzezinski, som er tidligere advokat og «bestyrtet» over hvordan man reagerer på høyeste nivå i Sverige.

– Jeg skulle ville vite om svenske myndigheter er klare for å forsvare beslutningen om å holde ham fengslet i flere uker og hindre ham i å jobbe, sier eks-ambassadøren i intervjuet.

View this post on Instagram

STOCKHOLM 😎🤘🏾🔥

A post shared by PRETTY FLACKO (@asaprocky) on

Ifølge Aftonbladet har Mark Brzezinski sett begge videoer som A$AP Rocky rakk å dele på Instagram og som hittil har vært vist 12 millioner ganger. Den tidligere ambassadøren påpeker både elementet av selvforsvar, og at A$AP Rockys følge samarbeidet med politiet – men likevel ble fengslet.

Det tror Brzezinski i det lange løp kan skade Sveriges anseelse, da landets rykte ifølge hans eget utsagn hviler sterkt på forsvaret for menneskerettigheter og menneskers likeverd.

LES OGSÅ: Anker videre til svensk Høyesterett.

Han hevder også at det er rasisme involvert.

– Om du ser på filmklippene ser man at angriperne som går på Rocky og hans team ikke later til å være ute etter for eksempel penger. De vil skade dem, sier Mark Brzezinski.

Foto:Erik André Nes | GAFFA
A$AP Rocky fotografert under en konsert på Hovefestivalen.

(©NTB)