Store nyheter fra Beyoncé

Beyoncé på scenen under hennes og Jay Z sin turné «On The Run» tilbake i 2014.
Beyoncé slipper parallellalbum til Disneys offisielle «Lion King»-soundtrack.

Beyoncé er ute med singelen Spirit – men låten er ikke fra Disneys offisielle soundtrack.

Artisten, som også låner stemme til Nala i nyinnspillingen av «The Lion King», skal nemlig utgi et helt album beskrevet som «en musikalsk hyllest til filmen».

LES OGSÅ: Hollywood-legenden Rip Torn er død.

Tittelen på albumet er The Lion King: The Gift, og ifølge Vulture slippes det 19. juli – to dager etter den norske premieren.

Eneste originallåt

Men Spirit er den eneste originallåten på den egenproduserte langspilleren: Resten er et utvalg sanger «inspirert av filmen», kuratert av Beyoncé selv. Det omfatter blant annet flere afrikanske artister.

– Dette er sonisk kino. Dette er en ny form for historiefortelling. Jeg ønsket å gjøre mer enn å finne frem til en samling sanger inspirert av filmen. Det er en miks av sjangre og samarbeid som ikke er ett lydbilde. Det er influert av alt fra r&b, pop, hiphop og afrobeat, heter det i en uttalelse fra Beyoncé.

Som forklarer at hver sang ble skrevet for å gjenspeile filmens historiefortelling, noe som hun mener gir lytterne en sjanse til å lage seg sine egne bilder – mens de lytter til en ny, samtidig tolkning.

– Det var viktig at musikken ikke bare ble fremført av de mest interessante og talentfulle artistene, men også produsert av de beste afrikanske produsentene. Autentisitet og hjerte var viktig for meg, sier Beyoncé.

LES OGSÅ: Minaj avlyser kontroversiell opptreden.

Det offisielle soundtracket til «The Lion King» er produsert av Hans Zimmer og filmens regissør Jon Favreau, og slippes 11. juli.

Foto:Disney Enterprises
Stillbilde fra Disneys nyinnspilling av «Løvenes Konge» som premierer 17. juli 2019.