Metallica fremførte klassisk svensk punklåt på Nya Ullevi

Metallica fotografert under konserten i Telenor Arena i 2018.
Se video her!

Tirsdag kveld spilte Metallica på Nya Ullevi i Göteborg.

Og akkurat som ventet kunne det amerikanske rockebandet by våre naboer i øst på en svensk coverlåt da de opptrådte for omtrent 50.000 mennesker på stadionanlegget i Sveriges nest største by.

LES OGSÅ: Hollywood-legenden Rip Torn er død.

Det ble ikke noe så lokalt som en artist eller et band fra Göteborg denne gangen. Metallica har ved flere anledninger valgt å tolke låter av en musiker fra byen de spiller i. I stedet ble det det Ebba Grön fra Rågsved og deres klassiker Staten och kapitalet (opprinnelig en låt av progbandet Blå Tåget under tittelen Den ena handen vet vad den andra gör).

Se opptak av opptredenen nedenfor.

Lørdag kommer Metallica til Norge for å spille i Granåsen i Trondheim. Kanskje får vi se Rob Trujillo og Kirk Hammett covre en lokal låt der også? Spørsmålet er om de velger Åge Aleksandersens Levva livet eller D.D.E.s Rompa mi.

– Noen ganger er det utfordrende å bestemme seg for en artist eller en låt. Du er kanskje i en liten by og tenker «her må jeg grave dypt». Men når du finner den riktige låten er det skikkelig moro. Dette er en måte Kirk og jeg kan vise respekt til låtskrivere og band fra forskjellige steder, uttalte Rob Trujillo til Rolling Stone i 2018.

For et drøyt år siden var Metallica i Norge og spilte a-ha sin superhit Take On Me i Telenor Arena: