Avlyser kontroversiell festivalopptreden

Nicki Minaj fotografert utenfor Tidal sine kontorer i Oslo.
Den amerikanske rapperen Nicki Minaj har avlyst en konsert i Saudi-Arabia. Hun sier hun gjør det for å støtte for kvinners og homofiles rettigheter.

Minaj skulle egentlig spille i byen Jeddah i vestlige Saudi-Arabia neste uke. Konserten var del av en kulturfestival, og den har utløst mange reaksjoner på sosiale medier om menneskerettighetene i landet.

– Etter grundig overveielse har jeg besluttet å ikke gjennomføre min planlagte konsert på Jeddah World Fest, sier Minaj i en uttalelse.

– Selv om det ikke er noe annet jeg heller vil enn å vise showet mitt til fansen i Saudi-Arabia, tror jeg det er viktig for meg å klargjøre min støtte til kvinners rettigheter, LGBTQ-fellesskapet og ytringsfriheten, legger hun til.

LES OGSÅ: Hollywood-legenden Rip Torn er død.

Minaj sto som headliner for festivalen, som skal sendes på MTV. Dette er et skritt i Saudi-Arabias retning mot å løsne grepet om blant annet underholdningsrestriksjoner.

Den New York-baserte menneskerettsorganisasjonen Human Rights Foundation skrev i forrige uke et åpent brev til Minaj der de ba henne om å trekke seg fra festivalen.

Saudi-Arabias de facto leder, kronprins Mohammad bin Salman, har lovet å reformere landet i liberal retning, men Amnesty International og andre mener at endringene er kosmetiske og at han på flere områder har strammet grepet.

LES OGSÅ: Lauren Daigle til Norge.

Det pågår fortsatt massive brudd på menneskerettighetene i Saudi-Arabia, ikke minst mot kvinner, og aktivister og kritiske røster kastes i fengsel og henrettes, også mindreårige.

Foto:Tord Litleskare | GAFFA
Nicki Minaj tok seg ikke mye tid til å hilse på oppmøtt fans og presse da hun forlot Tidals kontorer i Oslo tidligere i år.

(©NTB)