A$AP Rocky i varetekt på grunn av «stor fluktrisiko»: – Ødeleggende for ham, sier advokaten

Hiphop-stjernen A$AP Rocky fotografert under filmfestivalen Sundance i 2018.
Rapperen A$AP Rocky blir nå sittende varetektsfengslet, mistenkt for mishandling i Stockholm – mens en rekke festivaler rammes av avlysning.

– Det er ødeleggende for ham. Hver dag som går er en katastrofe, sier den amerikanske artistens svenske advokat, Henrik Olsson Lilja til TT.

Aktor ville ha A$AP Rocky varetektsfengslet for grov mishandling, men tingretten i Stockholm reduserte det til mishandling av normal grad.

– Det er så klart et fremskritt for forsvaret, siden aktor påsto at det var grov mishandling. Men akkurat nå er det ganske uinteressant, sa en skuffet Olsson Lilja utenfor rettssalen fredag.

LES OGSÅ: Disney fjernet «MeToo»-scene fra «Toy Story».

At den amerikanske rapstjernen ble arrestert i Sverige, har vakt stor oppmerksomhet og flere internasjonale medier var på plass utenfor retten. Rapperens foreløpig siste Instagram-post, der han viser fingeren til Sverige, har fått over en millioner likerklikk.

View this post on Instagram

STOCKHOLM 😎🤘🏾🔥

A post shared by PRETTY FLACKO (@asaprocky) on

A$AP Rocky kommer til å sitte varetektsfengslet i minst to uker, om ikke hovretten hever beslutningen om varetektsfengsling. Tiltale må reises senest 19. juli, skriver TT.

Tingretten fant at det ikke var noen større risiko for at A$AP Rocky skulle påvirke etterforskningen, men derimot at det var stor fluktfare. Derfor må han varetektsfengsles, men kan ta imot besøk uten restriksjoner. Advokaten sier beslutningen vil bli anket til hovretten.

– De ble angrepet, og han har ganske enkelt brukt selvforsvar, hevder han om sin klient.

En rekke avlysninger

Rettens beslutningen innebærer at en rekke opptredener rundt i Europa for A$AP Rocky nå må avlyses – blant annet store festivaler som Wireless i London og Longitude i Dublin.

På Twitter skriver Wireless-festivalen fredag ettermiddag:

– A$AP Rockys advokater er for øyeblikket i gang med å anke beslutningen om å holde ham i varetekt i Sverige. Vi er i kontakt med teamet hans og vil gi dere beskjed så raskt som mulig.

LES OGSÅ: Tarantino med sjokkuttalelse.

Aktor i saken, Fredrik Karlsson, mener det dreier seg om grov mishandel, og viser til at flere personer ga seg på offeret, som måtte sendes på sykehus i ambulanse med blant annet kuttskader. Fire personer i rapperens følge ble først pågrepet. En av dem, livvakten, ble løslatt allerede onsdag.

– Men det finnes også en provokasjon og en forfølgelse av disse personene. Det finnes deler i utredningen som berører retten til selvforsvar, og hvor stor den skal være, sier Karlsson ifølge TT.

(©NTB)