Dette var høydepunktene på årets Piknik i Parken – ifølge GAFFA-skribentene

Jaga Jazzist på scenen under Piknik i Parkens siste dag.
Tre flotte dager i Sofienbergparken er over. Dette er det vi kommer til å huske fra Piknik i Parken 2019.

Det er søndag, det er postfestivaldepresjon. Festivalen har jo selvfølgelig vært preget av vær, da det gikk fra for vått til for varmt. Den har også vært preget av konserter som treffer midt i blinken når det kommer til publikumsvennlighet, men også artistisk storhet.

LES OGSÅ: Dette var høydepunktene under årets Bergenfest

Hvilke øyeblikk står mest ut nå som det hele er over? Følgende konserter har vært GAFFA-skribentenes beste opplevelser.

Junglefeber

Piknik i Parken var stappet med utmerket musikk, sterke sceneshow og dyktige musikere. Men britiske Jungle var en sjelden konsertopplevelse. Det var en funk og en groove som hadde gjort George Clinton, Parliament og Funkadelic grønne av misunnelse. Og ikke et eneste band var gladere for å stå på scenen foran PiP-publikummet enn det Jungle var.

Vokalharmoniene og de fantastiske trommene gjorde det fysisk umulig å stå stille. Bak meg stod en mann med knyttede never og blodrødt fjes som desperat prøvde å ikke danse ved siden av de kule vennene sine. Men sjelen hans var sulten og den eneste maten som kunne stilne den var Jungle.

Det var et perfekt festivaløyeblikk som ga livsglede og et smil som varte gjennom resten av dagen. Tusen takk!

Skrevet av Peder Ebbesen

Sjarm som strekker seg utover målgruppen

The 1975 befant seg i en uvandt situasjon da de fredag kveld inntok scenen på PiP. Med et publikum utenfor sin vante målgruppe, og på en scene langt under deres vanlige skala, stod utfordringene i kø for britene – og de ble følgelig tatt på strak arm. For en kan ikke la være å bli smittet av spillegleden og sjarmen britene fremviser.

Med musikalske elementer fra et bred sjanger-spektrum, og en vilje til å formidle både følelse og budskap, klarer The 1975 å skape spesielle øyeblikk som strekker seg utenfor sfæren av allerede innvidde fans. Matty er den fødte frontmann, og full av karisma og rockestjernefakter guider han publikummet gjennom bandets sett. Stemningen skifter like raskt som bildene på LED-skjermen i bakgrunnen, og vi er med på både emosjonelle sammenbrudd, cocky egotrip og eksistensielle kriser.

Fra Somebody Elses melankolske magi til Love It If We Made Its karikerte politiske punsjlinjer, britene overbeviser til de grader. Så kanskje ligger det noe sannhet i Healeys vågale uttalelse: «The 1975 er ditt nye favorittband».

Skrevet av Aurora Henni Krogh

Guidet tur i et moderne jazz-museum

Horntvedt-brødrene og deres massive orkester fremførte et av sine mest innflytelsesrike album. Uten tvil festivalens mest imponerende konsert. Det var likevel langt fra noen pretensiøs jazz-stemning, da Martin Horntveth ga både koselige og joviale kommentarer mellom hver låt.

Det ble Livingroom Hush fra start til slutt, med full original besettning. Til og med Ravi hadde returnert til sin pianostol til denne 25-årsfeiringen. Det var hektisk, melodiøst og sinnssykt groovy. Fra intrikate Animal Chin, til klimatiske Lithuania. Det er instrumentalmusikk, men publikums oppmerksomhet er bundet fra start til slutt.

Dette var også et øyeblikk hvor fikk noe så sjeldent som et ekstranummer. Prisen for best fremførte låt går kanskje til Oslo Skyline. 

Skrevet av Henrik Engø Lesjø

Stemmen til Sivert Høyem

Ja, på festivalens siste dag leverte selvsagt Madrugada et topp show, Madrujada! Men det er Norges dypeste og mest forførende stemme som fortjener å bli nevnt. Nordlendingen ristet grunnmuren i sjelen min og varmen i stemmebåndene hans kan kjerne smør. Det var nesten vulgært å høre ham fremføre Industrial Silence foran et så stort publikum. Det føltes for privat, men allikevel måtte jeg ta ut øreproppene slik at Høyems gullstrupe kunne forføre øresusen min.

Det var verdt det. Sivert Høyem har muligens en av Norges beste stemmer.

Skrevet av Peder Ebbesen

LES OGSÅ: Gutta kødder ass!

Hva var dine favorittkonserter på årets Piknik i Parken? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.