Phil Collins på Koengen i Bergen i kveld:

Gjenforenes med gammel venn på scenen

Det var barna som fikk meg i gang igjen, sier Phil Collins om scenecomebacket.
Mye tyder på at publikum kan forvente seg en sjelden overraskelse under kveldens konsert med Phil Collins i Bergen.

2. pinsedag spiller Phil Collins i Norge for første gang på 21 år. Den gang i 1998 spilte han under Nobelkonserten i Oslo, også da som soloartist. Hans gamle band Genesis spilte også i Norge dette året, men uten Collins som en del av bandet.

Når han i kveld er klar for scenen på Koengen på Bergenhus Festning er det lov å håpe på en godbit av de sjeldne.

LES OGSÅ: Slik blir lyden av norsk sommer.

Mange har nok drømt om dette helt siden Mike + The Mechanics ble annonsert som oppvarmingsband, nemlig å se Mike Rutherford på scenen sammen med sin gamle Genesis-kollega Phil Collins.

På scenen sammen i Berlin og Aarhus

Nå tyder det meste på at dette blir en virkelighet. Tidligere i pinsehelgen har nemlig Phil Collins spilt konserter i både Berlin og Aarhus. Begge steder har Mike Rutherford entret scenen og spilt låten Follow You, Follow Me sammen med Phil Collins.

Samtidig har gamle øyeblikk fra tiden de to hadde sammen i Genesis rullet over storskjermene. Mange publikummere har beskrevet øyeblikket som meget sterkt.

Genesis har ikke stått på samme scene siden de gjorde et kort comeback i 2007. Phil Collins sa i fjor sommer til magasinet Rolling Stones at han var åpen for en ny gjenforening av Genesis med sønnen Nick på trommer.

Dermed vil tre av de som eventuelt ville være involvert i en slik gjenforening stå sammen på scenen i Bergen i kveld. Nick Collins er nemlig med pappa på turné som trommeslageren i bandet. Det går helt utmerket ifølge pappa:

– Nick har spilt trommer hele livet sitt, han er virkelig en naturbegavelse. Det har vært perfekt, bandet har tatt ham inn og han liker å være sammen med dem og lære nye ting.

Fansen vil ikke bli skuffet

Phil Collins ikke tror fansen i Bergen vil bli skuffet over den kommende konserten:

– Vi kommer til å spille de fleste låtene som folk vil høre. Det blir noen overraskelser, men vi tar med oss mange av låtene som folk kjenner, lover han.

LES OGSÅ: Mark Knopfler i Oslo Spektrum.

Den største overraskelsen er kanskje avslørt, men hvem vet hvilke andre ess den gamle hitmaskinen har i ermet?

Foto:Morten Kjær | GAFFA
Phil Collins på scenen i Aarhus lørdag kveld.