Dr. John er død

Den amerikanske artisten Dr. John på scenen under Roskilde Festival i 2012.
Rockestjernen vant seks Grammy-priser i løpet av sin innholdsrike karriere og ble innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame for åtte år siden.

Nå er New Orleans-legenden med det borgerlige navnet Malcolm John Rebennack død, 77 år gammel. Det melder flere amerikanske medier inkludert Consequence of Sound natt til fredag norsk tid.

Musikknettstedet siterer en uttalelse fra artistens familie, hvor dødsårsaken oppgis å være et hjerteinfarkt.

LES OGSÅ: Åpner for tidenes hardrock-gjenforening.

Dr. John startet som studiomusiker på 50-tallet og var aktiv på plate- og konsertfronten frem til langt ut i dette tiåret. Han gjestet blant annet Nattjazz i Bergen tilbake i 2014 med en glimrende konsert på USF Verftet, hvor han i tillegg til eget materiale tolket låter av The Dixie Cups, Earl King og Willie Dixon.

To år tidligere spilte han på Roskilde Festivals nest største scene, Arena.

Mange minnes nok Dr. Johns opptreden i den Martin Scorsese-regisserte konsertfilmen «The Last Waltz» fra 1978, som dokumenterte den stjernespekkede avskjedskonserten til The Band to år tidligere.

Her fremførte han sin signaturlåt Such a Night.

LES OGSÅ: Turister strømmer til Tsjernobyl.

For barn av 90-tallet er det også verdt å nevne at det var Dr. John som fremførte låta Cruella de Vil i 1996-filmatiseringen av «101 Dalmatians» med Glenn Close i hovedrollen.

Dr. John ble innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame av John Legend i 2011.