Slaktes foran norgesbesøket

Mike Skinner, best kjent under artistnavnet The Streets, på Roskilde Festival i 2008.
The Streets får ingen hyllest i comebacket. I neste uke står Mike Skinner på scenen i Oslo.

Mike Skinner har børstet støvet av sitt soloprosjekt The Streets, og er igjen tilbake på turné åtte år etter han la mikrofonen på hylla. Ikke alle synes dette var en god idé.

Vår svenske søsterredaksjon var til stede på Gården i Gøteborg i går, og stiller følgende spørsmål:

– Spørsmålet som svirrer i hodet mitt under konserten på Gården er enkelt: Hvorfor kom du tilbake?

LES OGSÅ: Anmeldelse av Aviciis siste prosjekt.

Et forsøk på svar kommer i neste avsnitt.

Greia er at Skinner elsker å stå på scenen og underholde publikum. Han fremstår genuint gira når han fyrer opp folkemassene, og han elsker den delen av showet. Det samme kan dessverre ikke sies om den delen som handler om å fremføre selve musikken, ifølge Jonathan Eklund i GAFFA.se.

Leverer alle hitlåtene

Selv om Mike Skinner er mer opptatt av å fyre opp publikum enn å fullføre sine egne vers og refreng leverer han alle de store hitlåtene sine. Dry You Eyes, Fit But You Know It, Blinded By The Lights, Don’t Mug Yourself og alle de andre kommer i tur og orden. Dessverre fylles resten av settet med uinspirert fyllmasse som gjør hele konserten til en grøtaktig seanse.

De som planlegger et besøk til Sofienbergparken neste helg for å se og høre Mike Skinner som The Streets under Piknik i Parken får håpe han fikk blåst ut litt entusiasme over den skandinaviske sommeren under konserten i Gøteborg. The Streets er headliner på PiP, og går på hovedscenen klokken 21:15 fredag 14. juni.

Enkelte vers leveres bra, så Skinner har det helt klart fortsatt i seg, men kvelden i sin helhet preges av stadige avbrytelser for å peppe opp publikum og å skryte av hvor fantastisk den svenske sommeren og de svenske jentene er.

Ålreit underholdning

Trøsten er at vår svenske kollega mener underholdningsverdien er ganske god, selv om den musikalske kvaliteten er heller svak.

– Han er morsom, det må vi gi han. Konserten fremstår som en blanding av stand-up til et musikalsk komp og en aerobic-time i Birmingham, skriver Eklund i sin anmeldelse.

LES OGSÅ: Sløtface er tilbake.

–  Snu deg mot noen du ikke kjenner og si: «Dette her er fantastisk bra!», oppfordrer Skinner halvveis i konserten. Dette viser selvsagt at den gamle rapperen gjør dette med et glimt i øyet, for bra er det selvsagt ikke.

Foto:Jonathan Eklund | GAFFA
The Streets på scenen i Göteborg onsdag kveld.