Nå er traileren til den kritikerroste rockedokumentaren endelige ute

Michael Hutchence (midten) besøkte Norge sammen med INXS i mars 1997 – åtte måneder før han døde.
Den første traileren til dokumentaren «Mystify – A Musical Journey With Michael Hutchence» er nå sluppet løs på nett.

Filmen om den trøblete INXS-sangeren, som døde i november 1997, hadde festivalpremiere på filmfestivalen Tribeca i april. Ifølge NME skal BBC etter hvert vise dokumentaren.

– Michael Hutchence var en av de mest innflytelsesrike og karismatiske rockestjernene i nyere tid, sier BBCs innkjøpssjef Jan Younghusband.

LES OGSÅ: «En trommetung jazzaffære».

Han kaller dokumentaren for «rørende».

Tok sitt eget liv

«Mystify» tar for seg det australske musikkikonets liv frem til han ble funnet død på sitt hotellrom, 37 år gammel, i det som rettslegen fastslo å være et selvmord. Dokumentaren tar også for seg hans høyprofilerte forhold til blant andre Kylie Minogue – som snakker ut foran kamera.

– Mye var basert rundt nytelse, for å være ærlig, sier hun i klippet. Minogue utdyper hvordan forholdet var «dømt», mens en annen tidligere kjæreste, toppmodellen Helena Christensen, forteller hvordan hjerneskaden Hutchence pådro seg da han ble angrepet av en taxisjåfør i 1992 forandret ham.

Ifølge NME skal rockestjernen ha blitt «mørk og svært sint» etter at han mistet lukt- og smakssansen som følge av skaden. Også Hutchences nære venner og familie snakker om ham, og det loves intervjuer med Bono så vel som de gjenværende INXS-medlemmene.

– Han var hele pakken. Alle ønsket seg en del av ham, sier en nær venn i filmtraileren.

Det blir også hittil upubliserte filmklipp av Hutchence og INXS i aksjon å se på filmlerretet, selv om premieredato ennå ikke er klar. Soundtracket til «Mystify», med både hitlåter og ukjente opptak, slippes imidlertid 5. juli.

Bandmedlemmer tok avstand

Bak står filmskaperen Richard Lowenstein, som laget 18 musikkvideoer for INXS, samt en spillefilm der Hutchence spilte hovedrollen. For to år siden gjorde han TV-dokumentaren «The Last Rockstar», som de gjenværende bandmedlemmene da tok avstand fra, ifølge Sydney Morning Herald.

INXS besøkte Norge i mars 1997, i forbindelse med at de slapp albumet Elegantly Wasted.

LES OGSÅ: Utfordrer rockestjerna til boksekamp.

Om alle skandalene i forkant, da Hutchence blant annet «stjal» kona til Bob Geldof, sa en velopplagt frontmann til NTB:

– Klart det går innpå meg hva tabloidene skriver. Eller … faktisk gir jeg rent personlig blaffen i hva de skriver. Problemet er at totalt uskyldige mennesker i familien blir berørt. Foreldrene ringer og spør hva i huleste er det som foregår? Da må jeg bruke tid på å roe dem ned og forklare at 98 prosent av det er vilt oppspinn. Slikt blir en forbanna lei av.

(©NTB)