Ny festival på klassisk «Star Wars»-lokasjon

Ong Jmel i Tunisia, mest kjent i den vestlige verden som Luke Skywalkers hjemby Mos Espa i den første «Star Wars»-filmen fra 1977.
Glad i elektronisk musikk og «Star Wars»? Da er dette festivalen for deg!

For alle musikkelskende «Star Wars»-fans finnes det i år en festival som kommer til å arrangeres midt i ørkenen, på et av innspillingsstedene for filmserien.

Det er arrangementet Les Dunes Electroniques som skal arrangeres ved Ong Jmel nær Nefta i Tunisia, skriver NME. Ong Jmel er Luke Skywalkers hjemby Mos Espa i original-trilogien til «Star Wars».

LES OGSÅ: Filmbransjen advarer amerikansk delstat.

– Denne plassen for den 30 timer lange raven er ikke lik noe annet, med sanddyner og tradisjonelle tunisiske kuppelhus i bakgrunnen av festivalens to scener, som gjestes av de beste artistene fra Tunisia og den globale elektroniske musikkscenen, skriver arrangørene på sine nettsider.

Hittil har festivalens program ikke blitt avslørt, men det er totalt 30 artister og band som skal spille.

Les Dunes Electroniques tar plass 21. og 22. september.

LES OGSÅ: «Star Wars»-legenden Peter Mayhew er død.

Nylig bekreftet Disney at det kommer nye «Star Wars»-filmer frem til 2027, og lovet at de tre kommende filmene blir sluppet innenfor de nærmeste åtte årene. Nærmere bestemt i 2022, 2024 og 2026.

Fra før av er det bekreftet at to «Star Wars»-prosjekter kommer i år. Først serien «The Mandalorian» i november og så den avsluttende filmen i den pågående trilogien, «The Rise of Skywalker» i desember.