Iron Maiden til søksmål mot spillselskap

Iron Maiden på scenen under Trondheim Rocks 2018.
Hardrockveteranene i Iron Maiden går til sak mot spillprodusenten bak Ion Maiden, som de mener «prøver å utnytte bandets beryktethet».

Bandet krever to millioner dollar i skadeserstatning av 3D Realms, melder The Guardian. Ifølge sakspapirene kalles skytespillet Ion Maiden for «et utrolig frekt overtramp» mot Iron Maidens varemerke.

Videre heter det at tittelen på spillet vil forårsake «forvirring blant kundene», og at det er «nesten identisk med Iron Maidens varemerke i utseende, lyd og generelt kommersielt inntrykk».

LES OGSÅ: Sepultura til Norge.

Spillets hovedperson heter Shelley «Bombshell» Harrison, noe som det hevdes spiller på Maiden-bassist Steve Harris’ navn. Et skallesymbol skal angivelig minne sterkt om bandets maskot Eddie.

Iron Maiden har selv et spill på markedet kalt «Legacy of the Beast», og man hevder at fansen på nett har uttrykt at de har trodd det nye spillet hadde med bandet å gjøre.

LES OGSÅ: Skulle promotere rockekonsert – endte opp med å reklamere for bordell.

3D Realms, som står bak spill som Duke Nukem 3D, Prey, and Max Payne, svarer for seg blant annet på Twitter.

Der skriver selskapet at man «vil se på mulighetene når vi mottar offisielt varsel om søksmålet og ta nødvendige beslutninger på det aktuelle tidspunktet» – men kaller anklagene for «fjollete».

(©NTB)