Ministre fikk råd fra barna under Miniøya

Festivalsjefene Abdullah (12) og Amy (11), sammen med kulturminister Trine Skei Grande, kunnskapsminister Jan Tore Sanner og Kulturtankens direktør Lin Marie Holvik.
Kulturminister Trine Skei Grande og kunnskapsminister Jan Tore Sanner kom søndag til Miniøya for å få råd fra barna på festivalen til tidenes første kulturmelding for barn og unge.

Det kommer frem i en pressemelding fra Kulturtanken.

– Ideen kom faktisk da vi i fjor besøkte Miniøya, og tenkte at vi må jo ha en barnehøring, og den må være på barnas premisser, kommenterte kulturminister Trine Skei Grande.

Sammen med kunnskapsminister Jan Tore Sanner har hun ansvaret for stortingsmeldingen som kommer til neste år.

LES OGSÅ: Bigbang med hysterisk hilsen i ny musikkvideo.

Barn og unge skal lyttes til i arbeidet med meldingen, heter det i pressemeldingen. Kulturtanken har, på vegne av departementene, oppdraget med å samle barn og unges stemmer om kunst og kultur, og på Miniøya stilte Kulturtanken med en bok hvor barna kunne tegne, skrive og gi råd til politikerne.

Festivalsjef Henriette Larsen mener Miniøya er en fin arena for å hente innspill fra barn.

– Her får de en rekke opplevelser av musikk, dans, teater, og andre inntrykk hele dagen som de har med seg når de setter seg ned for å skrive og tegne i innspillboken, sier Larsen.

Harry Potter, YouTube, kunstløp og Playstation

Barna fant roen i Kulturtankens telt, opplyser Kulturtanken. Barn fra to til tretten satt lenge og tegnet og skrev om ting de er opptatt av, alt fra kunstløp og Harry Potter, til Youtube og Playstation.

Noen ønsket seg lavere aldersgrense på dataspill, og andre ville ha mer teater i skolen.

LES OGSÅ: 10 år med Miniøya.

Årets Miniøya kunne by på et variert og spennende festivalprogram. Artister som Maj Britt Andersen, The Dogs, Mari Boine, Daniel Kvammen, og Halie opptrådte. I tillegg kunne festivalen tilby barna på konserter med diverse strykekvartetter, grønn disco, teater og yoga.

Foto:Jarle H. Moe | GAFFA
The Dogs fotografert i 2016. Denne helgen var rockebandet blant trekkplastrene på festivalen Miniøya i Oslo.