Etter 22 år har The Rolling Stones endelig gitt fra seg rettighetene til superhiten

The Rolling Stones fotografert i Tele2 Arena i Stockholm i 2014. Mick Jagger i front.
Endelig ble det en god avslutning på denne historien.

The Verves låt Bitter Sweet Symphony ble sluppet i 1997 og ble bandets aller største hit. På låten samples et segment fra en orkestral versjon av The Rolling Stones-låta The Last Time.

Låtskriver Richard Ashcroft fikk opprinnelig tillatelse til å bruke orkesterinnspillingene, men ble tvunget til å fraskrive seg rettighetene og inntekter for låta.

LES OGSÅ: Hør Boy Pablo tolke norsk indieklassiker.

Tidligere har Mick Jagger og Keith Richards vært kreditert som låtskrivere og fått alle inntektene fra låten, noe som kommer til å endres nå som The Rolling Stones-medlemmene har gitt The Verves Richard Ashcroft både penger og rettigheter til Bitter Sweet Symphony tilbake, skriver NME.

Under Ivor Novello Awards i går da Richard Ashcroft ble hyllet for å ha bidratt med enestående bidrag til britisk musikk, fortalte han om nyheten.

– Det er med stor glede jeg meddeler at fra og med forrige måned gikk Mick Jagger og Keith Richards med på å gi med deres del av Bitter Sweet Symphony. Denne bemerkelsesverdige forandringen ble muliggjort av en snill og storarted gest fra Mick og Keith som også gledelig gikk med på å ta bort sine navn som krediterte låtskrivere. Alle royalties fra låten kommer nå til å gå til meg.

Ashcroft takket også flere personer i sin tale:

– Jeg vil takke hovedpersonene i dette her, mitt management Steve Kutner og John Kennedy. Rolling Stones-manager Joyce Smyth og Jody Klein og sist et stort hjertelig takk og respekt til Mick og Keith. Musikk er makt.

LES OGSÅ: Innfører Morrissey-boikott.

The Verve la opp i 1997. Ti år senere ble det gjort et comeback, som blant annet ledet til en gjenforeningskonsert på festivalen Glastonbury.

Foto:Tord Litleskare | GAFFA
Richard Ashcroft på scenen under Bergenfest 2017.