Hør Boy Pablos tolkning av norsk indieklassiker

Bergensartisten Pablo Muñoz - kjent under artistnavnet Boy Pablo.
– Det er en låt jeg har hørt på helt siden jeg var liten.

19 år gamle Pablo Muñoz, kjent som Boy Pablo, har hatt noen innholdsrike måneder hvor han blant annet fikk nykommerprisen under P3 Gull og ble hyllet i kategorien årets gjennombrudd på Spellemann.

Bergensartisten har også fått rosende omtale i Pitchfork.

LES OGSÅ: Innfører Morrissey-boikott.

I tillegg var han eneste norske navn på plakaten til den amerikanske festivalen Coachella i forrige måned.

Fikk aldri oppmerksomheten de fortjente

I dag slipper Boy Pablo en ny versjon av singelen Ready/Problems, samt en overraskende tolkning av det norske indieband The Lionheart Brothers 50 Souls and a Discobowl fra 2007.

– Jeg valgte å gjøre en cover av 50 Souls and a Discobowl fordi det er en låt jeg har hørt på helt siden jeg var liten, uttaler artisten i et presseskriv.

– Jeg husker den følelsen jeg hadde første gangen jeg hørte låta, og jeg husker at jeg synes det låt helt fantastisk. Jeg hadde lyst til å ta låten ut av soundet den hadde originalt og gjøre den mer moderne, bare for å gi den litt lys og oppmerksomhet igjen. Jeg synes det var en fin måte å vise frem dette kule undergrunnsbandet fra Norge, som etter min mening aldri fikk den oppmerksomheten de fortjente mens de var aktive, legger han til.

Innspillingene til Boy Pablo er en del av prosjektet «Spotify Singles».

I presseskrivet betegnes dette som «unike opptak og overraskende coverlåter fra noen av verdens mest kjente artister».

14 nordiske artister

Ed Sheeran, Taylor Swift og Sam Smith er noen av de over 200 artistene som har spilt inn nye versjoner av egne hits og covret klassikere i Spotify-studioer verden over.

LES OGSÅ: Festivalsommeren begynner neste helg (SPONSET).

Spotify sitt studio i Stockholm åpnet i april 2018, og så langt har 14 nordiske artister blitt invitert til å spille inn sine versjoner:

First Aid Kit, Seinabo Sey, Scarlet Pleasure, Hov1, Lykke Li, Molly Sandén, Markus Krunegård, Lemaitre, Emilie Nicolas, Christopher, Linnea Henriksson, Lukas Graham, Benjamin Ingrosso og NODE.

Foto:Jarle H. Moe
Boy Pablo fotografert under en konsert på USF Verftet i Bergen tidligere i år.