Innfører Morrissey-boikott

Morrissey fotografert i Göteborg under en konsert i 2014.
En platebutikk i Wales har fjernet den kontroversielle artisten fra sine hyller.

I dag gir Morrissey ut et nytt album, coverplaten California Son. Men dersom du skulle finne på å besøke platebutikken Spillers i den walisiske hovedstaden Cardiff for å kjøpe den, må du regne med å gå tomhendt hjem.

Butikken har nemlig bestemt seg for å boikotte den kontroversielle artisten på grunn av hans støtte til det sterkt høyreorienterte, islamkritiske partiet For Britain.

LES OGSÅ: Anmeldelse av nytt Ulver-album.

Det er Wales Online som melder om platebutikkens beslutning.

Opptrådte med button

Morrissey ga i fjor sin støtte til partiet under et intervju med bloggen Tremr, og tidligere denne måneden opptrådte han med en button med partiets logo på under en rekke konserter i New York. Han hadde også på seg denne buttonen da han gjestet det amerikanske talkshowet «The Tonight Show with Jimmy Fallon».

– Jeg er lei for det, men ikke overrasket over at Spillers ikke kan selge Morrisseys plater lenger. Jeg skulle bare ønske at jeg hadde gjort det tidligere, uttaler butikkens eier Ashlii Todd til Wales Online.

Spillers ble åpnet i 1894 og er ifølge Guinness Word Records verdens eldste platebutikk.

I intervjuet med Tremr uttalte Morrissey blant annet:

– Jeg følger et nytt parti ved navn For Britain. Det blir ledet av Anne Marie Waters. Det er første gang i mitt liv at jeg vil stemme på et politisk parti. Endelig har jeg håp. Jeg finner den konstante skiften mellom Labour og de konservative meningsløs. For Britain har nesten ikke fått noe oppbacking av mediene og blir også avfeid med den sedvanlige, barnslige «rasist»-beskyldningen. Jeg mener at ordet «rasist» ikke har noen mening lenger, ut over at man kan si: «Du er ikke enig med meg, så du er rasist». Folk kan være virkelig, virkelig dumme.

Tolker kjente låtskrivere på nytt album

Morrisseys nye album, California Son, er hans 12. studioalbum som soloartist og inneholder tolkninger av låter fra blant andre Joni Mitchell, Bob Dylan, Roy Orbison og den amerikanske sangeren Jobriath.

Sistnevnte var en av de første åpne homofile musikerne på et stort plateselskap og døde av AIDS i 1983.

LES OGSÅ: Norge rykker ned en plass i Eurovision.

Morrissey fylte 60 år denne uken.

Foto:Michael Muller | Promo
Den britiske artisten Morrissey.