Legendarisk klubbscene trues med nedleggelse

Eagles of Death Metal-vokalist Jesse Hughes i aksjon på klubbscenen Debaser i Stockholm vinteren 2016. Konserten var bandets første etter terroraksjonen som rammet Bataclan i Paris under en konsert med bandet året før.
Den populære klubben og konsertlokalet Debaser Strand i Stockholm kan bli tvunget til å stenge neste år.

Det meddeler eierne i en pressemelding onsdag.

– Etter en historikk av å bli sagt opp av vår kommunale utleier Fastighets och saluhallskontoret (FSK) trodde vi at vi var klare med å argumentere for at vi skulle overleve i Stockholm by. Dessverre tok vi feil. Nok en gang er vi sagt opp når vår nåværende kontrakt går ut 30. september 2020.

LES OGSÅ: Depp med sterke anklager mot Amber Heard.

Om oppsigelsen iverksettes blir klubben ikke bare tvunget til å flytte ut fra ytterligere et lokale – de må også legge ned hele foretaket. Det vil innebære at en 18 år lang era av iherdig konsertarrangering går i graven.

Tilbys ikke erstatningslokaler

Bakgrunnen for nedleggingstrusselen bunner ut i en gatedel som også er Debasers tak. Akkurat den delen av gaten trenger tilsyn i løpet av de nærmeste to til ti årene, og ifølge utleiekontrakten og utleier Stockholm by kommer klubben i forbindelse med dette å flytte ut uten å tilbys erstatningslokaler eller økonomisk kompensasjon.

Derfor er det uklart om kontrakten, som løper ut 30. september neste år, kommer til å forlenges.

Beskjeden kommer i samband med at både Bitter Pills og Kägelbanan har meddelt, tilfeldig nok, at de kommer til å legge ned sin virksomhet i nærmeste fremtid.

Appellerer til byen

Debasers tidligere klubbklokaler ved Slussen og Medborgarplatsen i den svenske hovedstaden har også blitt tvunget til å stenge.

Nå appellerer de til Stockholm by for å la den ikoniske musikkinstitusjonen forbli.

– Nå er spørsmålet om byen tar sjansen på å beholde livemusikken i byens sentrum i stedet for å stenge ytterligere en av de få mellomstore konsertlokalene. Lokalene er i byens eie. Noen ganger må de stenges for renovering. Men forhåpentligvis ikke tidlig og la det bli en midlertidig stengning slik at livemusikken kan komme tilbake til Hornstulls Strans når veien med tid og stunder er ombygd.

LES OGSÅ: Grande saksøkt for bildedeling.

Debaser har den siste tiden vært vertskap for konserter med Built To Spill, Saint Vitus og Yelle.