Elektronikapionerer erstatter The Prodigy på Pstereo denne sommeren

Karl Hyde og Rick Smith er duoen Underworld.
Den britiske legendeduoen Underworld headliner Pstereo i august.

Det er endelig klart hvem som erstatter The Prodigy på Pstereo. Da den tragiske nyheten om Keith Flints dødsfall kom og avlysningen naturlig nok fulgte var det tilbake på tegnebrettet for festivalen som hadde mistet headlineren sin.

Nå er endelig erstatteren på plass.

LES OGSÅ: Woodstock 50 er tilsynelatende reddet.

Gjennom en karriere som strekker seg over nesten fire tiår har elektropionerene Underworld etablert seg som et av de mest innflytelsesrike bandene innen sin sjanger. De tar med seg sitt elleville liveshow til Pstereo og Trondheim i august for sin eneste konsert i Norge.

Pionerer

– Vi er ekstremt glade for å ha sikret oss Underworld! Det var et hardt slag i trynet det tragiske bortfallet av Keith Flint, og sendte oss ut i en veldig uvant situasjon. Med Underworld føler jeg at vi har fått det beste alternativet til The Prodigy, sier bookingansvarlig Kim Aasli til GAFFA.no.

Han legger til:

– De er brennaktuelle, og topper store festivaler verden over som Roskilde, Sónar, Lowlands og Latitude. Da de slo gjennom på 90-tallet, appellerte de sterkt både til rock- og elektronika-publikummet. De har en utrolig kul live-produksjon som det trøkker skikkelig av! Samtidig er dette den eneste konserten de gjør i Norge – den britiske duoen har knapt gjort konserter i Norge, med unntak av Quart-festivalen.

Underworld har eksistert siden 1980, men det var først midt på 90-tallet, etter tre album og stor suksess på undergrunsscenen de fikk gjennombruddet med singelen Dark & Long i 1994.

To år senere kom det definitive gjennombruddet med låta Born Slippy (NUXX) som for alvor tok av da den ble inkludert som en del av soundtracket til filmen «Trainspotting».

Nytt album i oktober

Når Karl Hyde og Rick Smith som i dag utgjør Underworld tar turen til Trondheim og Pstereo i august er de bare uker unna lanseringen av sitt tiende studioalbum. Drift Songs er tittelen på albumet som skal slippes 25. oktober. Forrige album Barbara, Barbara, We Face a Shining Future er fra 2016 og høstet blant annet en Grammy-nominasjon.

Dette førte igjen til headliner-jobber på flere av verdens største festivaler som Coachella og Glastonbury.

LES OGSÅ: Magne Furuholmen avslører sommerens planer.

Pstereo tar som alltid plass på idylliske Marinen i Trondheim 15.  til 17. august. I tillegg til Underworld er artister som AMOR, Bigbang, Bloc Party, The Beths, Unge Ferrari, Team Me og Carpenter Brut bekreftet til plakaten.

Mer informasjon om festivalen finner du på Pstereos offisielle nettsider.

Foto:Gaëlle Beri | Pstereo
Underworld: Forvent mye lyd, lys og trøkk.