Dødsulykke ryster Eurovision

Sveits' Eurovision-deltaker Luca Hanni fotografert under semifinalen i Tel Aviv tidligere denne uken.
Familien stiller spørsmål rundt hvordan ulykken kunne inntreffe.

Mandag ble en israelsk Eurovision-medarbeider utsatt for en alvorlig arbeidsulykke da en stor lysrigg falt over ham. Nå er vedkommende død grunnet skadene, melder Times of Israel.

66 år gamle Fuldi Schwartz arbeidet som sjåfør og holdt på å laste av en utrusting fra en lastebil like ved Eurovision-området da ulykken inntraff. Han fikk hodeskader, ryggradskader, brakk ribbeina og en punktert lunge. Etter livredningsforsøk og akutt hjertekirurgi døde han på sykehuset onsdag morgen.

LES OGSÅ: Eurovision-sending hacket.

Nå stiller familien spørsmål rundt hvordan ulykken kunne inntreffe.

– Vi legger ikke skylden på noen ennå, men hvordan er det mulig at et så stort arrangement som Eurovision, med så mye penger investert og så mye overvåkning og sikkerhet, kan bli rammet av en slik fryktelig hendelse, spurte avdødes sønn.

Enn så lenge er det ikke fastslått hva som forårsaket ulykken, men allerede nå har det kommet frem at lysriggen ikke ble håndtert i henhold til de sikkerhetsrutiner som finnes.

LES OGSÅ: – Det å være i en krigssone er noe vi alltid tenker på.

Eurovision-arrangørene har kommet med sine kondolanser til familien:

– Vi er virkelig lei oss for bortgangen til sjåføren som ble skadet denne uken da han lastet av en bil med teknisk utrusting på parkeringsplassen ved Eurovision-området i Tel Aviv. Våre tanker og kondolanser går til hans familie.

Foto:Ronen Zvulun | Reuters | NTB Scanpix
Bilde fra tirsdagens semifinale i Eurovision Song Contest.