Lover mørkere og tyngre album i 2020

Ghost-vokalist Tobias Forge.
Frontmann Tobias Forge med gode nyheter til Ghost-fansen.

Ghost sitt fjerde album Prequelle ble sluppet i fjor, med låter som Dance Macabre og Rats. Men for den delen av fanskaren som følte at albumet inneholdt litt vel mange metalballader kommer bandet nå med gode nyheter.

Vokalist og frontmann Tobias Forge sier i et intervju med Revolver at han vil at det neste albumet skal være annerledes enn Prequelle, skriver Consequence of Sound.

LES OGSÅ: Guns N’ Roses saksøker bryggeri.

Forge forteller at bandets neste album både skal være mørkere og tyngre. Planen er også at det skal lages en film til platen. I samme intervju med Revolver innrømmer sangeren også at bandets forrige album var «litt ballade-tungt».

– Jeg vil lage et album som skiller seg fra Prequelle. Jeg vil at det skal føles annerledes. Om jeg sier at det skal være tyngre kommer noen til å tro at det skal være som Mercyful Fate, men det er definitivt et mørkere og tyngre album jeg har i tankene.

Han fortsatte å legge ut om sin utvikling som låtskriver:

– Jeg vokste opp med metal. Det er i mitt DNA, så jeg kan formulere dødsmetal-tekster lett. Men jeg forsøker å ikke gjenta meg selv. Jeg liker å gjøre sammenligningen med Metallica, Kill éM All er litt mer rå, på Ride the Lightning begynte de å prate om litt mer ekte saker, den hadde mer dybde. Jeg kommer ikke til å endre alt og bare prate politikk, men jeg tror at når du har folks oppmerksomhet så har du et ansvar for å veie dine ord litt.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Ghost i Oslo Spektrum.

Tobias Forge har tidligere uttalt at Ghost trolig kommer til å spille inn et nytt album i 2020 og slippe det senere samme år. Han fortalte også at Ghost jobber med en film, men at det ikke er en bandbiografi, men heller en fiktiv historie som kretser rundt en konsert.

– De fleste filmer om band er selvbiografiske og jeg ser ingen anledninger til å fortelle vår historie helt ennå.

Foto:Jan-Erik Eriksen
Ghost er kjent for sine elleville sceneshow, som knyttes tett opp mot deres okkulte og myteomspunnede verden. Her under en konsert i Oslo Spektrum tidligere i år.