Guns N’ Roses saksøker bryggeri

Axl Rose og Slash fotografert under en Guns N' Roses-konsert i København.
Får ikke benytte seg av bandets «goodwill, prestisje og berømmelse».

Guns N’ Roses går til søksmål mot et brygger for brudd på merkevareloven, skriver Pitchfork.

Det amerikanske bryggeriet Oskar Blues Brewery selger nemlig en øltype under navnet Guns N’ Rosé, og har forsøkt å få dette navnet varemerkeregistrert. Dette har Guns N’ Roses protestert imot.

LES OGSÅ: Tons of Rock-scenene har fått navn.

I søksmålet fra bandet heter det at bryggeriet skal slutte å selge produktet og tilhørende merchandise. Bryggeriet skal ha svart bandet at det vil fortsette å selge ølet frem til våren 2020.

Videre i søksmålet skriver Guns N’ Roses at bryggeriet ikke må fortsette å selge produktene og benytte seg av Guns N’ Roses’ «goodwill, prestisje og berømmelse» uten bandets godkjennelse.

Oskar Blues Brewery har ennå ikke kommet med noen uttalelser om rettssaken. I skrivende stund er produktet dog ikke omtalt på bryggeriets nettsider.

LES OGSÅ: Anklager TV 2 for Gullruten-sensur.

I februar uttalte Guns N’ Roses-bassist Duff McKagan for øvrig overfor radiostasjonen Trunk Nation Radio at bandet var i gang med å arbeide på et nytt album. Dette blir i så fall Guns N’ Roses’ første fullengder siden Chinese Democrazy fra 2008 og det første albumet med gitarist Slash og McKagan i besetningen siden The Spaghetti Incident fra 1993.

Foto:Tord Litleskare | GAFFA
Guns N’ Roses-gitarist Slash dro på foran et smekkfullt Sentrum Scene i Oslo tidligere i år.