Indieheltene «trengte en omstart» – nå kommer resultatet

The National. Fra venstre: Bryce Dessner, Mike Mills, Scott Devendorf, Aaron Dessner, Bryan Devendorf, Matt Berninger.
Ifølge Bryce Dessner i The National er bandet ved et veiskille 20 år etter at alt startet. 17. mai slipper de albumet I Am Easy to Find.

Dessner sier i et intervju med The Guardian at The National har oppnådd «drømmer de aldri hadde forventet» på disse to tiårene, og blitt et arenaband.

– Så hva skjer, skal vi gå for Everest nå? funderer Bryce Dessner. Og sier at The National-medlemmene «ikke ser for seg» at de vil gjøre Rolling Stones-aktige stadionturneer.

LES OGSÅ: Tinder lanserer festivalfunksjon.

Bryce Dessner, som sammen med tvillingbroren Aaron beskrives som bandets musikalske kjerne, er sistemann ut i kvintetten til å bli far. Det skjedde for to år siden. Totalt er bandmedlemmene samt blåserrekken oppe i 12 barn.

– Hver gang du turnerer, tar du tid vekk fra disse små menneskene som virkelig setter pris på den. Du får ikke de årene tilbake. Når du er 22 år, er bandet hele livet ditt. Men nå er det ting som er viktigere enn bandet, sier Bryce Dessner, som etter en tenkepause tilføyer at «et band er en familie».

– Du må ta vare på familien. Dette er vårt Everest, og noe jeg ikke ønsker å miste.

I Am Easy to Find-albumet slippes samtidig med en kortfilm av samme navn, regissert av Mike Mills og med Alicia Vikander som skuespiller. Albumet og filmen skal ha blitt inspirert av hverandre, skrev Consequence of Sound da nyheten ble meldt i mars.

Mills står også for musikkvideoer og var kreativ leder for selve albumet, noe vokalist Matt Berninger sa føltes som «en pause fra The National» og ga dem en sårt tiltrengt «omstart». For han medgir at Dessner ikke er alene om å tenke på å sette sluttstrek.

LES OGSÅ: The Cure livestreamer spesiell jubileumskonsert.

Filmen «I Am Easy to Find» vises på Vega Scene i Oslo 7. mai, der publikum også får lytte til det nye albumet.

Bandet starter turneen i USA med blant annet en rekke festivaler i juni, før kurs settes mot Europa. Nærmeste de kommer Norge ifølge hjemmesiden er svenske Dalhalla 18. juli, og deretter København 29. november.

Foto:Stian Schløsser Møller | GAFFA
The National på Sentrum Scene i Oslo høsten 2017.

(©NTB)