True August EP-debuterer:

Følger i sin berømte fars fotspor

True August er ute med sin selvtitulerte debut-EP.
Som sønn av en av Norges mest kjente gitarister og låtskrivere har True August mye å leve opp til musikalsk.

Den ferske artisten som denne uken er ute med sin aller første EP, er nemlig sønnen til Pål Waaktaar-Savoy og Lauren Savoy.

Pål Waaktaar-Savoy er selvsagt kjent som gitarist og låtskriver i det kanskje aller største norske pop-eventyret vi har, a-ha, samt for sideprosjektet Savoy som han startet med kona tilbake i 1994.

LES OGSÅ: Pilletestet partydop på musikkfestival.

Savoy slapp for øvrig sitt første album på 14 år i fjor, See the Beauty in Your Drab Hometown.

Internasjonal tilblivelse

De fem låtene på True Augusts første utgivelse har ifølge et presseskriv blitt til det siste halvannet året, etter at han begynte på universitetet. Låtene er spilt inn i Brooklyn, i Oslo og på studenthybelen i California.

Rent musikalsk er det dog andre inspirasjonskilder enn a-ha og Savoy som står den unge artisten nærmest.

– Mens jeg har holdt på med disse låtene, har jeg latt meg inspirere av band som Justice, Blonde Redhead, DIIV, Aphex Twin og Slowdive. Jeg ble dratt mot disse bandene fordi jeg ville utvikle en spesifikk stemning, som var ambisjonen med dette albumet, både gjennom hvordan de bygger lydlandskap – og skriver låter, forteller True August.

Foto:Stian Andersen
True August har latt seg inspirere av Justice, Blonde Redhead, DIIV, Aphex Twin og Slowdive på sin første utgivelse.

Han har også fått solid hjelp underveis. John O’Mahony, som har jobbet med både LCD Soundsystem og a-ha, har mikset låtene og Pål Waaktaar-Savoy har naturlig nok også vært med i prosessen.

– Min far har vært til stor hjelp, både gjennom innspillingen og produksjonen, legger han til.

Flere a-ha-avkom

Barn av de to andre a-ha-medlemmene følger i fedrenes fotspor inn i musikkbransjen, ifølge NTB. Enten på hel- eller deltid.

Selv om Magne Furuholmens sønn Filip Clements har gjort en del musikalsk både med sin far og med bandet The Nowes de siste årene er det nok Tomine Harket som er mest kjent for allmennheten. Etter å ha vært barneskuespiller og purung MGP-delfinaledeltager deltok hun i «Stjernekamp» i 2016. Samtidig inngikk hun et samarbeid med Unge Ferrari. I fjor var hun å høre sammen med Au/Ra på den Spellemann-nominerte Alan Walker-hiten Darkside.

LES OGSÅ: Woodstock 50 er avlyst.

Hør hele den selvtitulerte EP-debuten til True August nedenfor.