Testet partydop på musikkfestival

Billie Eilish stod på scenen under Groovin the Moo-festivalen i Canberra sist helg, der det på ny ble utprøvet gratis pilletesting av partydop med myndighetenes velsignelse.
Festivalgjengere sto i kø for å få testet partydop-pillene sine under festivalen Groovin the Moo i australske Canberra sist helg. På plakaten sto blant andre Aurora og Billie Eilish.

The Guardian skriver at det var lange køer for å teste pillene, noe som tar 10 minutter. Ifølge Gino Vumbaca fra Pill Testing Australia ble 171 prøver testet på vegne av 234 deltagere, som ankom alene eller i gruppe.

LES OGSÅ: Bekrefter ryktene: Festivalen er avlyst.

Syv prøver viste seg å inneholde det farlige stoffet ephylone, noe som fikk innehaverne til å velge å kaste pillene sine. Det får The Guardian til å skrive: «Livene til syv unge mennesker ble potensielt reddet».

MDMA var det mest vanlige stoffet, fulgt av kokain, ketamin og metamfetaminer, viste pilletestene.

En rekke dødsfall blant unge festivalgjengere i Australia

Samtidig jobbet 35 frivillige leger, kjemikere og rådgivere på skift under Groovin the Moo-festivalenfor å lære ungdommene mer om dopbruk og negative virkninger, på ny med full godkjennelse fra myndighetene.

LES OGSÅ: Rohdos Studios i Oslo starter plateselskap.

Det har vært en rekke dødsfall blant unge festivalgjengere i Australia. I fjor foregikk den første pilletestingen med offentlig godkjenning på samme festival. Nå prøver Pill Testing Australia å folkefinansiere gratis pilletesting i alle australske stater og territorier.

(©NTB)