Bekrefter ryktene: Festivalen er avlyst

Jay-Z, Miley Cyrus og Robert Plant var blant artistene som ble meldt klare for jubileumsutgaven av Woodstock denne sommeren.
Etter at billettsalget til festivalen ble utsatt og et av hovednavnene trakk seg, har det versert rykter om at festivalen kom til å bli avlyst.

I forrige måned ble programmet til legendefestivalen Woodstock annonsert. Festivalen skulle gjenopplives for å markere at det er 50 år siden førsteutgaven gikk av stabelen. På plakaten sto store navn som Jay-Z, Chance The Rapper, Miley Cyrus, Common, Santana, Imagine Dragons og Robert Plant.

Også The Black Keys ble bekreftet til programmet, men måtte ifølge Paste trekke seg fra festivalen like etter kunngjøringen. Etter dette ble også billettsalget utsatt.

I dag er det klart at sommerens planlagte jubileumsutgaven av Woodstock er avlyst. Det skriver Consequence of Sound.

– Ikke Woodstock-navnet verdig

Dentsu Aegis Network, det japanske selskapet som finansierte festivalen, bekreftet avlysningen i en offentlig uttalelse mandag.

– Til tross for at vi har investert enormt mye tid, innsats og engasjement i dette, tror vi ikke at det vil være mulig at produksjonen av festivalen vil bli Woodstock-navnet verdig samtidig som helsen og sikkerheten til artister, partnere og deltakere blir opprettholdt.

LES OGSÅ: Rohdos Studios i Oslo starter plateselskap.

Sommerens festival skulle riktig nok ikke hete Woodstock som i 1969, men Bethel Woods Music and Culture Festival. Datoene for festivalen var 16. til 18. august, og den skulle etter planen avholdes i Watkins Glen i New York, 185 kilometer unna det opprinnelige stedet for den legendariske 1969-festivalen.

Foto:AP | NTB Scanpix
Publikum på Woodstock Festival i 1969, som ble holdt i Catskill Mountains ved White Lake i Bethel, N.Y., i august 1969.