Fersk Spellemann-vinner topper plakaten til ny norsk festival

Den norske artisten Malin Pettersen.
En ny festival skal fokusere på den blomstrende americana-scenen i Norge. På toppen av plakaten finner vi en rykende fersk Spellemann-vinner.

Det er Malin Pettersen (bildet) som får æren av å toppe plakaten til den første utgaven av Up on the Ranch i Furnes utenfor Hamar. Så sent som i forrige måned stakk hun av med prisen for 2018s beste countryutgivelse under Spellemann.

Datoene for festivalen er fredag 19. og lørdag 20. juli.

LES OGSÅ: Bob Dylan overrasket ansatte i platebutikk.

– Americana-musikken står fantastisk sterkt i Norge. Men det meste av konserter og musikkmiljøer er konsentrert i byene. Jeg fikk ideen til å lage en festival under et arrangement på småbruket mitt i fjor høst, forteller Trond Svendsen.

I tillegg til å være initiativtager og festivalsjef på Up on the Ranch, spiller han også sammen med Tuxedo på festivalen.

– Det er på tide at norsk americana får litt ekte støv på bootsa. Målet er at folk skal komme hit, få seg noe godt å spise og drikke, sitte i graset nedenfor låven og høre på kvalitetsmusikk.

Festivalsjefen legger til at han er stolt over å ha to av de fire Spellemann-nominerte, og én vinner, på plakaten.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Malin Pettersens solodebut.

I tillegg til Petterson finner vi Hege Øversveen, Anders Dahlberg & The Serenaders, Kenneth Norum, Trond Svendsen & Tuxedo, Bård Christiansen, Terje Espenes og Glenn Gran & Lo-Fi på programmet til festivalen i debutåret.

Foto:Promo
Plakaten til den første utgaven av festivalen Up on the Ranch.