Bekreftet av produsenten: AC/DC har spilt inn nytt materiale

AC/DC anno 2014 med Cliff Williams, Brian Johnson, Stevie Young og Angus Young.
Mangeårig AC/DC-produsent, Mike Fraser, bekrefter at bandet har vært i studio.

Det har siden i fjor sommer versert en del rykter om at AC/DC er i gang med å spille inn et nytt album med vokalist Brian Johnson tilbake i bandet.

Johnson måtte forlate gruppens turné i 2016 for å unngå en permanent hørselskade, og han ble erstattet av Axl Rose fra Guns N’Roses.

Nå har bandets produsent Mike Fraser avslørt at bandet jobber med nytt materiale. Fraser burde vite hva han snakker om, siden han har vært produsent på samtlige av bandets studioalbum siden 1990. Det skriver Consequence of Sound.

LES OGSÅ: En alternativ festivalguide til Europa.

Fraser medvirket i podcasten Mastering Music Mastering Life, hvor han ble spurt om hvorvidt AC/DC er i gang med å spille et nytt album.

På dette svarte Fraser: «Det jeg kan si er at vi har vært i studio og laget noen ting. Hva som kommer ut av det, kan jeg ikke si ennå.»

Podcastens vert, Tony «Jack the Bear» Mantz, spurte også Fraser om den tidligere vokalisten Brian Johnson synger på albumet, hvor Fraser ganske mystisk svarte at det trodde han. Lytt til podcasten nedenfor.

Mye rykter

Ryktene har gått etter at Brian Johnson ble fotografert med bandets tidligere trommeslager Phil Rudd utenfor et studio i Vancouver i fjor sommer.

Et annet bilde viste Johnson sammen med bassist Cliff Williams utenfor et Shangri-La Hotel i den samme byen senere samme år.

Rudd forlot gruppen da han i 2014 ble saksøkt og senere dømt for drapstrusler og narkotikabesittelse og ble erstattet av den tidligere AC/DC-trommeslageren Chris Slade. Men mye tyder altså på at Rudd er tilbake i gruppen.

Los Angeles-bandet Terrorizer skrev dessuten for en tid tilbake på deres Facebook-siden at de hadde møtt Brian Johnson på en flyplass, og at han hadde bekreftet overfor dem at han var tilbake i bandet.

LES OGSÅ: Stort intervju med Veronica Maggio.

For noen måneder siden fortalte dessuten den amerikanske radioverten Eddie Trunk i sin podkast at han på musikkmessen NAMM i Anaheim, California hadde hørt fra en «veldig, veldig god kilde» at AC/DC hadde et ferdig innspilt nytt album, og at det inneholdt opptak med gitarist og låtskriver Malcolm Young, som forlot gruppen i 2014 grunnet demens, og døde i 2017, 64 år gammel.

Tidligere har det også versert rykter om at bandets kommende album vil inneholde tidligere uutgitte opptak fra gitaristen.

En del tyder altså på at det kommende AC/DC-albumet blir med den klassiske lineupen: Brian Johnson på vokal, Angus Young på gitar (gruppens eneste opprinnelige medlem), Cliff Williams på bass og Phil Rudd på trommer, samt avdøde Malcolm Youngs erstatter, nevøen Stevie Young på rytmegitar – og Malcolm med fra graven. Vi får se!

Når bandets neste studioalbum eventuelt vil bli utgitt, er fortsatt ikke offentliggjort.

Foto:Morten Rygaard
AC/DC med Axl Rose som vokalist under en konsert i Danmark.