Legendarisk band til Norge – for aller første gang

Current 93 fotografert i VoxHall i Danmark i 2011.
Når det britiske kultbandet Current 93 endelig kommer til Norge, er det Asker kulturhus og Emanuel Vigeland Museum som får besøk.

David Tibets Current 93 har holdt det gående siden starten av 80-tallet, men har aldri gjestet Norge. Nå er det klart at bandet er klare for to norgeskonserter til høsten.

De gjester Teatersalen i Asker kulturhus onsdag 2. oktober og Emanuel Vigeland Museum i Oslo dagen etter, 3. oktober.

– Det er veldig stas å kunne presentere dette legendariske bandet for første gang i Norge. Dette er ‘bookingen’ vi har snakket og drømt om i en årrekke, sier Frode Bjørnstad, programansvarlig i Asker kulturhus, i en kommentar til GAFFA.

LES OGSÅ: Høstsabbat annonserer fullt program.

Da David Michael Bunting kom til London på starten av 80-tallet for å studere tibetansk, ble han raskt omdøpt til David Tibet – og angivelig under innflytelse av okkultisten Aleister Crowley kalte han bandet sitt Current 93.

Siden har bandet har vært en enorm inspirasjonskilde for den mer alternative musikken. Tibet er det eneste faste medlemmet og har samarbeidet med en rekke kjente navn opp gjennom årene, som Nick Cave, Antony Hegarty, Tony McPhee, Björk, Baby Dee og Rickie Lee Jones – for å nevne noen.

LES OGSÅ: «Et samlingspunkt for bitre gamle mannfolk og kvinnfolk som synes rock var kulere før».

I løpet av den nesten 40 år lange karrieren har bandet gitt ut mer enn 50 album, hvor Nature Unveiled, In Menstrual Night, Soft Black Starts og Baalstrom, Sing Omega er blant de mest kjente. I fjor kom albumet The Light Is Leaving Us All.

Billettene til de to Oslo-konsertene på Emanuel Vigeland Museum ble revet bort da de ble lagt ut for salg klokken 09.00 i dag tidlig, men det er fortsatt ledige billetter til konserten i Asker.

Foto:Promo
Current 93 kommer til Norge for aller første gang.