Ny konsertserie i Oslo:

– Noen av de mest populære konsertene under fjorårets festival var de som ga publikum noe nytt og spennende

Chika Dole er blant artistene som spiller på Oslo Afro Arts Festival sin nye konsertserie.
Annonserer ny konsertserie i forkant av årets Oslo Afro Arts Festival, som går av stabelen siste helgen i august.

Oslo Afro Arts Festival er en festival som feirer og promoterer musikk, kunst og kultur med røtter fra det afrikanske kontinent. Festivalen arrangeres siste helg i august på Grønland i Oslo.

Denne uken meldes det om et nytt satsingsområde for festivalen:

En konsertserie som har fått navnet «SELEMO!», og som ifølge arrangørene skal være «en hyllest til det unge og det nye».

LES OGSÅ: Ms. Lauryn Hill til norsk festival.

Den første konserten i serien går av stabelen allerede førstkommende lørdag på Cafeteatret.

Da skal artistene Lauren og Michael Augustin opptre.

– Vi så i fjor at det var en større etterspørsel etter unge talenter, som henter inspirasjon fra afrikansk tradisjon og som ikke er redd for å tolke og gjøre musikksjangre til sine egne. Noen av de mest populære konsertene under fjorårets festival var de som ga publikum noe nytt og spennende – som viste hva afro arts er, sier festivalkoordinator Katinka Troye i en kommentar til GAFFA.no.

Hun legger til:

– Vi har i år vært på en rekke konserter og festivaler, samt saumfart musikknettsteder, spurt samarbeidspartnere og hørt oss gjennom SoundCloud for å finne artister som vi mener vil representere «SELEMO!». Det er helt rått å se hvor mye bra som finnes bare her i Oslo. Blant annet booket vi Chika Dole (bildet) etter at hun spilte en helt nydelig konsert på by:larm. Vi bare skjønte at vi måtte booke henne.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Sharon Van Etten på Parkteatret.

Konsertserien er et samarbeid mellom festivalen, en rekke arrangører og konsertsteder på Grønland og Sparebankstiftelsen DnB. Til sammen blir det fem konsertkvelder, en middag og en workshop fylt med unge og etablerte musikere, r&b, jazz, pop og senegalesisk mat, melder arrangørene videre.

Mer informasjon og datoer finner du på Oslo Afro Arts Festival sin Facebook-side.