Samarbeider igjen – 14 år etter kritikerroste «In the Reins»

Calexico og Iron and Wine har vært i studio igjen - for første gang siden innspillingen av 2005-utgivelsen «In the Reins».
Indieheltene Calexico og Iron and Wine har endelig funnet tid til å gjenforenes i studioet. Et nytt samarbeidsalbum ventes til sommeren.

Det melder plateselskapet Drag City og distributøren Playground i en pressemelding fredag morgen.

Albumet Years to Burn har fått planlagt lanseringsdato fredag 14. juni, og er altså det første studiosamarbeidet til Calexico og Iron and Wine siden In the Reins, EP-utgivelsen fra 2005 som introduserte begge band til et bredere publikum.

LES OGSÅ: Tidenes mest takknemlige og givende band.

Ifølge pressemeldingen har Sam Beam, Joey Burns og John Convertino hele tiden ønsket å samarbeide igjen, siden innspillingen av In the Reins og den påfølgende turnéen de gjorde sammen. Det var imidlertid først i fjor høst at timeplanene deres igjen passet overens.

Med en gjensidig beundring gikk de i studio sammen med produsent Matt Ross-Spango og spilte inn en fullengder i Sound Emporium i Nashville.

– Livet er hardt. Fantastisk. Og skremmende som faen. Men det kan løfte deg opp om du lar det. Dette er de tingene Joey og jeg skriver om nå, og tittelen kan bety veldig mye. Years to Burn kan bety at du er høy på pæra, at du har alt på stell. Eller at livet er vårt å brenne, eller å la seg inspirere av. Eller at du er brent av livet, brutalisert. Det er en tvetydig tittel, fordi livet er komplisert, sier Sam Beam i en kommentar.

Joey Burns legger til:

– Dette prosjektet trengte å finne den rette tiden. Vi er alle forskjellige mennesker fra de vi var i 2004, og musikken hjelper oss å bygge broer.

LES OGSÅ: Stort intervju med Aurora.

Years to Burn er ute fredag 14. juni – via Drag City.