Imagine Dragons kopierer norske prog-debutanter

Det norske bandet Maraton albumdebuterer i slutten av april.
Et drøyt halvt år etter at det norske bandet slapp ny singel, kom Imagine Dragons med ny låt – med et nærmest identisk cover som førstnevnte.

Det norske progbandet Maraton slapp sin første singel, Blood Music, i februar i 2018. Mot slutten av året slapp det amerikanske bandet Imagine Dragons ny singel, Bad Liar – med nesten identisk coverart. Se likheten nedenfor.

Det norske bandet forteller historien bak coverarten:

– Instagram er et fantastisk sted for kunst. Vi kjøpte vår coverart fra en fantastisk artist som heter Beeple_crap. Vi kontaktet han og spurte han rett ut om vi kunne kjøpe rettighetene for å kunne bruke bildene til både singler og albumcover. Etter mange diskusjoner og gjennomgang av hans kunstverk, fant vi til slutt fem verk som vi syntes passet musikken vår helt perfekt.

LES OGSÅ: Første konsert i Norges nye kulturstorstue annonsert.

De legger til:

– Det er virkelig ikke billig å være musiker disse dager, og budsjettet vårt var ikke noe å skryte av etter å ha laget et album ferdig. Så vi betalte han et engangsbeløp og tenkte ikke noe mer på det i ettertid da han sa ifra i dialogen vår om et band hadde brukt bilder før. Plutselig en dag så vi at Imagine Dragons skulle komme med en ny singel med HELT LIKT cover, seks måneder etter vi hadde sluppet vår Blood Music. Med ingen ekslusivitetskontrakt i hånda som gir oss enerett, kan vi ikke si annet enn: DAMN – De har god stil.

Foto:Indie Recordings
Det norske bandet Maratons cover til venstre, og Imagine Dragons’ cover til høyre.

De norske progrockerne Maraton skal slippe sitt debutalbum, META, 26. april i år via Indie Recordings.

Bandet blander prog, rock og pop og henter inspirasjon fra band som Mars Volta og Muse.

LES OGSÅ: Diskuterer «Bohemian Rhapsody»-oppfølger.

Hovedtemaet til albumet er den mentale tilstanden et menneske kan ha. «Alle skjevheter og egenskaper som gjør deg til deg», står det i pressemeldingen.