Emilie Nicolas annonsert til Forum:

Første konsert i Norges nye kulturstorstue annonsert

Emilie Nicolas fotografert på Sentrum Scene i Oslo høsten 2018.
Emilie Nicolas er den første artisten som er annonsert til den nye store konsertsalen i Bergen.

Den nye kulturarenaen i Bergen, som skal åpne i det historisk art deco-bygget tidligere kjent som Forum Kino, har i dag annonsert sin første konsert.

Emilie Nicolas, som nettopp har solgt ut to kvelder i Operaen, blir å se på scenen i den nye konsertsalen til høsten. Hun tar turen innom Forum som del av konsertrunden med de to kveldene i Oslo, i tillegg til et knippe utvalgte konsertscener landet over.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Florence + The Machine i Oslo Spektrum.

– Vi synes det passer utmerket at en helaften med fantastiske Emilie Nicolas er den første konserten som annonseres til flunkende nye Forum, skriver arrangørene i pressemeldingen.

Konserten vil finne sted torsdag 31. oktober.

Konsertsal som kan måle seg med Oslos Rockefeller

For noen uker siden ble det kjent at gamle Forum Kino rett utenfor Bergen sentrum totalrenoveres, og at stedet etter planen skal åpne til sommeren, som byens nye storstue for kultur.

Det historiske bygget ble kjøpt opp av Salt Bergenskirken og Dan Odfjell på tampen av fjoråret, og eierne har fortalt at bygget skal være et moderne kulturhus med flere bruksområder.

Forum ser ut til å bli et fleksibelt flerbruksbygg med tre scener, en hovedsal med plass til 1.500 publikummere, og to mindre med plass til henholdsvis 200 og 80 tilskuere.

Foto:Fredrik Eriksen | NTB Scanpix
Forum kino på Kronstad i Bergen. Påbegynt 1939 og avsluttet 1946. Trekk av såkalt «pasadenastyle», en art deco-variant som er særlig utbredt i Miami. og funksjonalisme. Arkitekt var Ole Landmark.

Daglig leder i Bergen Live, Frank Nes, er blant dem som er svært fornøyd med den nye kulturarenaen. Selskapet arrangerer en rekke konserter på de fleste spillestedene rundt omkring i Bergen, og har kjent behovet for en ny scene.

– Det er en sal som ligger litt mellom Røkeriet på Verftet og Grieghallen i størrelse. Her går det også an å være litt fleksibel. Vi kan enten ha konserter med 1.000 sittende, eller kjøre full kapasitet med 1.500, har Nes uttalt til Bergens Tidende.

LES OGSÅ: «Fire år er lang tid i popmusikksammenheng. Men Emilie Nicolas var ikke glemt».

Til sammenligning har de to populære hovedstadsscenene Rockefeller og Sentrum Scene henholdsvis en kapasitet på 1.350 og 1.800 publikummere. Forum i Bergen kan dermed forhåpentligvis bli et attraktivt spillested for noen av artistene som trekkes til disse scenene også.