Blir dette lineupen når den legendariske festivalen gjenoppstår?

Publikum på Woodstock Festival i 1969, som ble holdt i Catskill Mountains ved White Lake i Bethel, N.Y., i august 1969.
Femti år etter at den historiske Woodstock-festivalen gikk av stabelen, gjenoppstår den til sommeren – på samme sted. Flere amerikanske nettaviser melder at de vet hvilke artister som kommer til å stå på scenen.

I år er det 50 år siden den legendariske Woodstock-festivalen ble arrangert, og for å feire den historiske hendelsen planlegges det i disse dager en tre dager lang festival.

På festivalens hjemmesider er det fortsatt ikke bekreftet noen artister, men ifølge Billboard vil The Killers, Chance The Rapper, Santana, Imagine Dragons og Dead And Company være å se på plakaten.

Variety skriver at de har informasjon om at også JAY-Z, The Black Keys, Miley Cyrus, Greta Van Fleet, Robert Plant og Cage The Elephant vil komme til å spille.

LES OGSÅ: Erykah Badu til Norge.

I tillegg hevdes det at navn som Janelle Monáe, The Raconteurs, Sturgill Simpson, Brandi Carlile, Courtney Barnett, Run the Jewels, Portugal. the Man, The Lumineers, Gary Clark Jr., Halsey, Dawes, Pussy Riot, Margo Price, og Bishop Briggs er klare for Woodstock 2019.

Ingen av navnene er 100% bekreftet.

Regnes som banebrytende i musikk- og kulturhistorien

Navnet på festivalen blir riktig nok ikke Woodstock som i 1969, men Bethel Woods Music and Culture Festival, og bak står The Bethel Woods Center for the Arts og Live Nation. Festivalen blir arrangert i dagene 16. til 18. august 2019, med start bare én dag etter den legendariske 1969-festivalen.

Ifølge Facebook-siden vil det bli en festival som treffer flere generasjoner, og foruten musikk blir det TED-aktige foredrag og utstillinger.

LES OGSÅ: Diskuterer «Bohemian Rhapsody»-oppfølger.

Rundt 400.000 mennesker strømmet til originalfestivalen i beste hippiestil, noe som kom overraskende på arrangørene – som var legendarisk uforberedt på innrykket.

Festivalen regnes som banebrytende i musikk- og kulturhistorien. Ifølge Liveforlivemusic-nettstedet skal en av grunnleggerne av 1969-utgaven, Michael Lang, muligens være i ferd med å planlegge sin egen feiring.