Michael Jackson-fans forsvarer ham fortsatt:

– Vi følte veldig på at vi måtte være Michaels stemme

Dette bildet er fra nettstedet til Michael Jackson INNOCENT Campaign på Gofundme, der man hittil har samlet inn over 200.000 kroner til reklamekampanjen på London-bussene - som er blitt svært kritisert.
Michael Jackson-fansen samler seg rundt motprotester – som i London har vært å se som bussreklame med teksten «Fact's don't lie, people do» og et bilde av det avdøde popikonet.

Med hashtager som #MJInnocent og #MJFam bidrar den trofaste fansen til folkefinansiering av den omstridte reklamen på busser og kanskje snart også på T-banestasjoner.

De demonstrerer i både England, USA og Kina, og poster lange avvisninger av anklagene som fremkommer i «Leaving Neverland» i sosiale medier, på egne nettsteder og YouTube-kanaler.

Også målrettede e-postkampanjer er tatt i bruk, melder BBC – i en lang reportasje som kanalens musikkreporter Mark Savage står bak.

LES OGSÅ: Så mange så Jackson-dokumentaren på NRK.

– Jeg skal ikke lyve. Det har vært en tung uke. Teamet bak MJInnocent.com føler smerten deres, står det å lese på Facebook-siden til den britiske MJInnocent-gruppen som forsvarer Jackson.

Der deles for eksempel lenken til klageskjemaet til det britiske kringkastingsrådet, Ofcom, for å klage på den britiske samprodusenten av «Leaving Neverland», Channel 4.

Dan Reed, regissøren av den omstridte dokumentaren, har uttalt at dem som forsvarer Michael Jackson, vet lite om ham. Men i BBC-reportasjen fremkommer det at blant fansen bak kampanjen finnes det advokater og journalister som kjenner godt til anklagene.

– Vi løfter frem rettserklæringer, etterforskning – inklusive fra FBI, og tidligere uttalelser som helt klart går imot beskyldningene og informasjonen som presenteres i HBO-dokumentaren, sier Tiffany, en amerikansk fan som poster som @RideTheBoogie, til BBC.

LES OGSÅ: Myndighetene avlyste konsert.

– Vi følte veldig på at vi måtte være Michaels stemme, fordi – ironisk nok for en som hadde en hel karriere basert på stemmen – hadde han ikke lenger noen, sier Anika Kotecha, en av administratorene på MJInnocent.com-nettstedet, i kjølvannet av «Leaving Neverland»-visningen forrige uke.

Foto:Joel Ryan | AP Photo | NTB Scanpix
Michael Jackson fotografert under en pressekonferanse kort tid før sin bortgang i 2009.

(©NTB)