Fansen reagerer:

Myndighetene avlyste konsert med «satanistisk band»

Det svenske metal-bandet Watains konsert i Singapore ble avlyst av landets myndigheter i forrige uke. Her fotografert i Malmö i Sverige i 2018.
Det svenske metalbandet Watain skulle etter planen ha spilt i Singapore i forrige uke.

Det svenske black metal-bandet Watain skulle spilt på EBX Live Space i Singapore i forrige uke. Til fansens store skuffelse avlyste derimot myndighetene i landet konserten i siste liten.

Myndigheten Media Development Authority (IMDA) i Singapore hadde gitt konserten grønt lys med krav om at bandet ikke spilte låter som kunne oppfattes krenkende mot noen religion. De fikk heller ikke lov til å referere til noe religiøst eller ha noe religiøst symbol på scenen under konserten.

LES OGSÅ: Video av Robyn-fans i New York går viralt.

Men like før konserten skulle bli avholdt, bestemte innenriksdepartementet at bandet ikke skulle få lov til å spille i det hele tatt. Det skriver Kerrang.

– Innenriksdepartementet har uttrykt en alvorlig bekymring over konserten, med tanke på bandets historie med å svartmale religioner og fremme vold, hvilket potensielt skulle kunne lede til fiendtlighet og forstyrre Singapores samhold, lød det i en uttalelse fra IMDA.

Myndighetenes bekymring skal ha økt ytterligere etter at en underskriftskampanje med navnet «Ban satanic music groups Watain and Soilwork from performing in Singapore» ble startet.

LES OGSÅ: Trommeslager Hal Blaine er død.

En rekke fans har reagert på avgjørelsen.

– Jeg har brukt masse penger for å kunne komme hit, sier en fan fra Bandung til Channel NewsAsia.

– Vi er veldig skuffet. [Watains] musikk endret livet mitt. Jeg våkner opp på morgenen og har ny giv for å gå på jobb. Nå er det som om noen har stukket meg i ryggen, fortsetter han.

– Jeg vet ikke hvor folk får ideen om at personer som hører på heavy metal er aggressive eller at vi skulle dyrke satan, sier en annen fan til den samme kanalen.

Foto:Jonas Persson
Watain fotografert under en konsert i Malmö i Sverige i 2018.