«The Simpsons»-skaperne trekker Jackson-episode

Michael Jackson var fan av «The Simpsons», og skal selv ha ringt og meldt seg villig til å låne stemme til en gjesterolle. Da fikk han en egen episode skrevet til seg, «Stark Raving Dad».
En «The Simpsons»-episode der Michael Jackson låner stemme til en mentalpasient som tror han er Jackson, trekkes nå fra alle plattformer.

«The Simpsons»-skaper Matt Groening, seriens produsent James L. Brooks og showrunner Al Jean har ifølge Wall Street Journal fattet beslutningen samlet i kjølvannet av «Leaving Neverland»-dokumentaren.

– Det føltes som det eneste mulige valget, sier Brooks til avisen.

LES OGSÅ: Tre av disse skal inn i Rockheims æreshall.

Episoden «Stark Raving Dad» stammer fra tredje sesong i 1991. Jackson er den umiskjennelige stemmen til Leon Kompowsky, en pasient som Homer møter på en mentalinstitusjon og som tror han er Michael Jackson.

– Folk trodde jeg var gal på grunn av måten jeg kledde meg på. Én hvit hanske dekket med glitrende steiner, sier Kompowsky, som slipper ut og blir venn med Bart, som han skriver en sang sammen med.

Det skal ha vært popikonet selv som ringte og tilbød seg å medvirke i serien, som han var fan av. Opprinnelig ble Jackson kreditert som «John Jay Smith», skriver The Guardian.

LES OGSÅ: Mötley Crüe-bassist beklager.

Nå blir «Stark Raving Dad» trukket fra strømmetjenester så vel som fra kanaler som sender repriser på «The Simpsons», og fremtidige fysiske kopier – inklusive bokssett, meldes det.

Foto:Joel Ryan | AP Photo | NTB Scanpix
Michael Jackson fotografert under en pressekonferanse kort tid før sin bortgang i 2009.

(©NTB)