Mac DeMarco med nytt album og klubbkonsert i hovedstaden

Slackerrock-konge og kulthelt Mac DeMarco.
Den kanadiske artisten gjester Norge til sommeren – og avslører detaljer om nytt album.

Mac DeMarco, som fikk sitt gjennombrudd med albumet 2 i 2012, er annonsert til Norge til sommeren.

Kanadieren har gjestet landet flere ganger tidligere, senest under Øya i 2017, men denne gangen kommer han altså til Norge for å spille en klubbkonsert, nærmere bestemt på Sentrum Scene i juli.

Ansvarlig arrangør i Atomic Soul, Tim Salvesen, sier følgende om bookingen:

– Det er en enorm glede å ha Mac DeMarco i byen igjen. Jeg har nå sett han spille syv ganger på syv forskjellige steder de siste syv årene, og hver gang er det minst syv ganger bedre enn sist! Mac er en helt unik artist og et enormt musikalsk forbilde for en hel ny generasjon med musikere.

Nytt album i mai

Hans foreløpig siste album, This Old Dog, kom i 2017, og tidligere i år bekreftet han at han kommer til å følge opp sistnevnte med noe nytt senere i 2019 – denne gang på eget plateselskap, Mac’s Record Label.

LES OGSÅ: Roskilde får kraftig kritikk etter booking.

Samtidig som nyheten om konserten kommer i dag, frigir han også detaljer om den kommende utgivelsen, som har fått tittelen Here Comes The Cowboy. Hans fjerde fullengder slippes 10. mai og inneholder singelen Nobody, som er ute nå, med en tilhørende video som Mac selv har regissert.

Platen er skrevet, spilt inn og mikset i DeMarcos Jizz Jazz Studios i Los Angeles i løpet av de to første ukene i januar 2019. Mac spiller alle instrumentene på utgivelsen selv, bortsett fra keyboards på utvalgte låter, der hans turnémusiker og nære venn Alec Meen har hoppet in.

Ønsker å fortsette å lage ting fansen kan dykke ned i

Det er ikke bare musikken som har gjort DeMarco så populær som han har blitt. På det forrige albumet inviterte han for eksempel fansen på en kopp kaffe i huset sitt utenfor New York, og derfor leste han også opp adressen sin mot slutten av plata.

Og da han skulle lansere plata, inviterte han fansen på grillfest – så lenge de tok med maten selv.

– Jeg har alltid likt å gå dypt inn i artister og band jeg liker. Lese alt som skrives om dem, se alle videoer på YouTube og sånt. Jeg tror fansen min liker det samme, så da må jeg fortsette å lage ting de kan dykke ned i, uttalte han til NRK i anledning forrige norgesbesøk, på Øya i 2017.

LES OGSÅ: Anderson .Paak i Oslo Spektrum: «En kveld verdt å huske».

Arrangørene skriver i en pressemelding at han på Primavera i 2017 strippet ned til trusa og svidde av seg kroppshår med lighter under konserten. Det loves riktig nok ingen reprise på det denne gang, men «det er likevel grunn til å glede seg stort til mer musikk fra vår favorittkanadierbåde på plate og fra scene», som de skriver.

Mac DeMarco gjester Sentrum Scene onsdag 3. juli.

Foto:Ellen Lund
Mac DeMarco fotografert under Øyafestivalen i 2014.