Forum skal etter planen åpne til sommeren:

Nytt sted kan måle seg med Rockefeller

ILLUSTRASJONSBILDE: Rockefeller i Oslo. Her under en konsert med Millencolin i 2016
Endelig skal Bergen få en konsertsal som kan måle seg med Oslos Rockefeller. Selv om det fremdeles bare er en byggeplass, er det angivelig allerede booket flere konserter til høsten.

Tidligere i uken kunne Bergens Tidende melde at gamle Forum Kino rett utenfor Bergen sentrum totalrenoveres og skal etter planen åpne til sommeren, da som byens nye storstue for kultur.

Det historiske bygget ble kjøpt opp av Salt Bergenskirken og Dan Odfjell på tampen av fjoråret, og eierne slår fast at bygget skal være et moderne kulturhus med flere bruksområder, og ikke bare et menighetshus for Salt.

LES OGSÅ: Garage flytter ut i løpet av høsten.

Forum ser ut til å bli et fleksibelt flerbruksbygg med tre scener, en hovedsal med plass til 1.500 publikummere, og to mindre med plass til henholdsvis 200 og 80 tilskuere. Selskapet LiveOn AS skal stå for den kommersielle delen av Forum, og er allerede godt i gang med planleggingen.

Har vært i kontakt med flere aktører

Haavard Monsen er leder i nyopprettede LiveOn AS, og kan fortelle at de har vært i kontakt med flere lokale kulturaktører, blant annet Festspillene, Bergen Kino, Bergen Live og andre konsertarrangører.

– Vi opplever stor entusiasme rundt prosjektet vårt, fastsetter han overfor avisen.

Foto:Fredrik Eriksen | NTB Scanpix
Forum kino på Kronstad i Bergen. Påbegynt 1939 og avsluttet 1946. Trekk av såkalt «pasadenastyle», en art deco-variant som er
særlig utbredt i Miami. og funksjonalisme. Arkitekt var Ole Landmark.

Daglig leder i Bergen Live, Frank Nes, er også fornøyd med den nye kulturarenaen. Selskapet arrangerer en rekke konserter på de fleste spillestedene rundt omkring i Bergen, og har kjent behovet for en ny scene.

– Det er en sal som ligger litt mellom Røkeriet på Verftet og Grieghallen i størrelse. Her går det også an å være litt fleksibel. Vi kan enten ha konserter med 1.000 sittende, eller kjøre full kapasitet med 1.500, sier Nes til Bergens Tidende.

Han legger til:

– Forum vil gi Bergen en ny mulighet som arrangørby.

LES OGSÅ: Norsk festival kjøpes opp av Live Nation.

Til sammenligning har de to populære hovedstadsscenene Rockefeller og Sentrum Scene henholdsvis en kapasitet på 1.350 og 1.800 publikummere. Forum i Bergen kan dermed forhåpentligvis bli et attraktivt spillested for noen av artistene som trekkes til disse scenene også.