Oppvarmerne til Phil Collins’ norgeskonsert er annonsert

Mike Rutherford, til venstre, og Paul Carrack, andre til høyre, i Mike And The Mechanics på scenen på Wembley Arena i London i 2004.
Konserten til sommeren blir Collins’ første opptreden her til lands siden 1998. Nå er det avslørt hvem som skal varme opp – og det er intet mindre enn en legendarisk supergruppe.

Phil Collins spiller kun én konsert i Norge i 2019 – på Bergenhus Festning i Bergen 10. juni.

– Med 100 millioner solgte album, #1-utgivelser i alle verdens hjørner og en katalog som har vært lydspor til millioner av liv, er Phil Collins en legende uten sidestykke. Musikken hans har inspirert generasjoner av artister og Collins får til stadighet nye fans i alle aldersgrupper på alle breddegrader, skrev arrangørene da nyheten ble kjent.

LES OGSÅ: Nick Cave kommer til Norge.

Konserten i Bergen blir Collins’ første opptreden i Norge siden 1998. Det året opptrådte han både med Genesis i Oslo Spektrum og som soloartist under Nobelkonserten samme sted.

– All grunn til å glede seg

To dager etter konserten i Bergen skal Collins spille i Stockholm-arenaen Friends Arena, og i desember ble det kjent at  den amerikanske superstjernen Sheryl Crow skal varme opp for ham der.

Mange har ventet i spenning på en eventuell annonsering fra de norske arrangørene om oppvarmer i Bergen, og i dag er det klart hvem det blir.

LES OGSÅ: Slik vil hun styrke kvinners rolle i musikkbransjen.

Det blir riktig nok ikke Crow, men supergruppen Mike And The Mechanics (med Genesis-kollega Mike Rutherford):

– Det er all grunn til å glede seg til enorme låter som All I Need Is A Miracle og Over My Shoulder før Genesis-kollega Phil Collins entrer scenen på Bergenhus Festning, skriver Bergen Live i en pressemelding.

Konserten finner sted på Bergenhus Festning mandag 10. juni.