Slik vil hun styrke kvinners rolle i musikkbransjen

St. Vincent spilte på Øyafestivalen i Oslo i 2018.
– Sitter du ikke ved bordet, er du på menyen, uttaler Annie Clark i et ferskt intervju med det amerikanske magasinet Rolling Stone.

Annie Clark, mest kjent under artistnavnet St. Vincent, stakk av med prisen for beste rockelåt under Grammy-utdelingen søndag. Tittelsporet fra hennes siste album Masseduction ble også fremført under prisutdelingen sammen med Dua Lipa.

Dua Lipa, som allerede hadde en GAFFA-pris i hyllen etter at våre lesere stemte henne frem som årets internasjonale nykommer i 2017, tok også hjem prisen som årets nykommer under prisutdelingen i Los Angeles.

LES OGSÅ: Tok storeslem under Grammy-utdelingen.

Under takketalen sin svarte den britiske artisten på The Recording Academys avtroppende sjef Neil Portnow sin kritiserte uttalelse etter fjorårets prisutdeling om at kvinner måtte «step up» for å vinne priser og opptre under prisutdelingen:

«I guess this year we really stepped up», sa Dua Lipa.

Annie Clark stiller seg, ifølge Rolling Stone, bak kommentaren til Dua Lipa. Overfor det amerikanske magasinet forteller hun at hun prøver å gjøre sitt for å få flere kvinner opp og frem i musikkbransjen, og at hun håper at flere vil følge etter.

– Jeg er i en posisjon hvor jeg får muligheten til å ansette mennesker. I de siste par årene med denne albumkampanjen har det vært veldig mye fokus på kvinner. Fra regissører, til innhold, til menneskene jeg har hatt med på turné. Jeg føler at jeg er veldig heldig som har mulighet til å ansette kvinner, fordi jeg er en kvinne. Og jeg føler meg ikke truet av andre mektige kvinner. Jeg oppmuntrer dem, og jeg liker også å være omgitt av dem.

– Som med alle maktsystemer, trenger du en plass ved bordet. Sitter du ikke ved bordet er du på menyen, la hun til.

LES OGSÅ: Manchester-legender til Norge.

St. Vincent har lagt bak seg et travelt turnéår. I fjor sommer gjorde hun flere festivalopptredener her i Skandinavia, blant annet på Roskilde Festival i Danmark og Øyafestivalen i Norge.

GAFFA-skribent Aurora Henni Krogh møtte den amerikanske artisten til intervju i Oslo, som du kan lese her.