Sterke norske og internasjonale navn klare for Trænafestivalen

Sivert Høyem spilte på Trænafestivalen 2009.
Fem nye navn klare for festivalen som befinner seg 30 nautiske mil utenfor Helgelandskysten i Nordland.

«Endelig er det klart for nytt artistslipp til Trænafestivalen 2019, og det blir intet mindre enn ren råskap!», skriver arrangørene i en pressemelding når de i dag slipper fem nye artister til programmet.

Tommy Cash, No. 4, Kate Tempest og Pen Gutt er bekreftet til årets utgave av den populære festivalen, som finner sted i juli.

– Det her slippet viser mye om spekteret vi har på musikkfronten, fra rap via poesi til rock. Publikum kommer til å oppleve tidenes line-up på Trænafestivalen i år, sier festivalsjef Jim Marthinussen.

LES OGSÅ: INTERVJU: Hvem er Tommy Cash?

Bookingsjef Erlend Mogård Larsen er også svært fornøyd med dagens slipp:

– Produsenttalentet Andrew Baardsen har dratt talenter opp av ermet tidligere. I fjor var det Sassy 009 han lanserte. Telefonen vi fikk i år var om en kis som kalte seg Pen Gutt. Vi har ikke hørt så mange låter ennå, men det vi har hørt er lovende. Vi tar sjansen. No. 4 har de siste årene levert herlige popmelodier som perler på en snor, pop som også smelter de mest hardbarka Havfolkhjertene.

– Og ja, til slutt. Tommy Cash var en av snakkisene etter Slottsfjell-konserten i fjor med sitt til dels ganske så mørke univers. Kate Tempest er bare en live-opplevelse som må oppleves. Hun er super-sharp og et talent helt helt utenom det vanlige. Jeg tror konserten hennes på Træna i sommer kommer til å bli en klassiker og noe mange kommer til å snakke om i 50 år, sier bookingsjefen.

Fra før er Sanskriti Shrestha, GAFFA-Prisen-vinner girl in red, Lisa Skoglund og Demokratisk Dansegulv bekreftet til festivalen.

LES OGSÅ: Derfor dekker ikke GAFFA konserten med Hayley Kiyoko i Oslo.

Trænafestivalen 2019 arrangeres i dagene 11. til 14. juli. Den foregår som alltid 33 nautiske mil «langt te havs» – nærmere bestemt på Husøy, en av landets minste kommuner med 400 innbyggere.

Foto:Helge Brekke
Tommy Cash fotografert i Oslo før konserten på Røverstaden i april i 2018.