«Stranger Things»-stjerne figurerer i ny Weezer-video

Weezer.
...der det innflytelsesrike bandet tolker et norsk band.

Finn Wolfhard, kjent fra Netflix-serien «Stranger Things», er med i den siste videoen til Weezer. Singelen er hentet fra bandets nye coveralbum, som de slapp for noen uker siden. Det skriver NME.

På albumet har de blant annet inkludert en låt av det norske bandet A-ha, 80-tallsklassikeren Take On Me – og det er denne låten som nå har fått sitt visuelle motstykke.

Wolfhard og hans bandmedlemmer i Calpurnia spiller 80-talls-tenårings-versjonen av Rivers Cuomos stueband. Det visuelle i videoen hyller dessuten A-has original video med illustrasjoner av bandet. Se den nedenfor.

LES OGSÅ: Derfor dekker ikke GAFFA konserten med Hayley Kiyoko i Oslo.

Coveralbumet Weezer (The Teal Album) inneholder ellers låter av blant andre Toto, TLC, Black Sabbath og Michael Jackson, og det ble sluppet mens fansen ventet på en ny utgivelse med originalmateriale: Tidligere er det nemlig annonsert at bandets trettende studioalbum, The Black Album, slippes 1. mars.

Kommer til Norge for første gang på nesten 20 år

I fjor høst ble det kjent at Weezer er annonsert til Norge. Amerikanerne har ikke spilt i landet på 18 år, og det er de to norske festivalene Malakoff og Buktafestivalen som får besøk denne gangen.

Arrangørene uttrykte stor glede da beskjeden kom i fjor høst:

– Det har vore ein stor draum for meg og for veldig mange andre å få oppleve Weezer på konsert i Norge. No får vi nettopp det – og det i heimbygda her i Nordfjordeid! Det er til å få tårer i auga av, fortalte en tydelig stolt festivalsjef for Malakoff, Arnt-Ivar Naustdal.

LES OGSÅ: Stereolab til Øyafestivalen.

Festivalsjef for Bukta, Lasse Lauritz Pettersen, la til følgende:

– Weezer har vært et av de viktigste bandene i mitt liv og er på mange måter et sentralt soundtrack til min oppvekst. At de kommer til Bukta er nesten helt uvirkelig. Dette blir helt vanvittig stort.

Både Buktafestivalen i Tromsø og Malakoff i Nordfjordeid arrangeres 18. til 20. juli 2019 og har hatt et godt samarbeid rundt fellesbooking av artister i flere år.