Nå kan AC/DC-fansen slippe jubelen løs

AC/DC anno 2014 med Cliff Williams, Brian Johnson, Stevie Young og Angus Young.
Bandets klassiske lineup, med Brian Johnson, Angus Young, Cliff Williams og Phil Rudd, har tilsynelatende noe på gang.

Det har de siste månedene versert en del rykter om at AC/DC er i gang med å spille inn et nytt album med vokalist Brian Johnson tilbake i bandet.

Johnson måtte forlate gruppens turné i 2016 for å unngå en permanent hørselskade, og han ble erstattet av Axl Rose fra Guns N’Roses.

LES OGSÅ: 25 år gammel indielåt topper hitlistene i Japan.

Classic Rock skriver at et nå slettet bilde på Instagram fra desember 2018 viser Johnson sammen med bassisten Cliff Williams utenfor Shangri-La Hotel i Vancouver, den samme byen, som gruppen har spilt inn deres tre siste album. Et annet bilde fra 2018 viste dessuten Johnson stå utenfor studioet hvor bandet har spilt inn de nevnte albumene.

Sistnevnte bilde viste ham sammen med bandets tidligere trommeslager Phil Rudd og deres mangeårige tekniker og mikser Mike Fraser. Rudd forlot ellers gruppen da han i 2014 ble saksøkt og senere dømt for drapstrusler og narkotikabesittelse og ble erstattet av den tidligere AC/DC-trommeslageren Chris Slade. Men mye tyder altså på at Rudd er tilbake i gruppen.

Nylig skrev Los Angeles-bandet Terrorizer på deres Facebook-siden at de hadde møtt Brian Johnson på en flyplass, og at han hadde bekreftet overfor dem at han var tilbake i bandet.

I forrige uke fortalte dessuten den amerikanske radioverten Eddie Trunk i sin podkast at han på musikkmessen NAMM i Anaheim, California hadde hørt fra en «veldig, veldig god kilde» at AC/DC hadde et ferdig innspilt nytt album, og at det inneholdt opptak med gitarist og låtskriver Malcolm Young, som forlot gruppen i 2014 grunnet demens, og døde i 2017, 64 år gammel. Tidligere har det også versert rykter om at bandets kommende album vil inneholde tidligere uutgitte opptak fra gitaristen.

LES OGSÅ: «Rockens beste historieforteller» annonsert til Norge.

En del tyder altså på at det kommende AC/DC-albumet blir med den klassiske lineupen: Brian Johnson på vokal, Angus Young på gitar (gruppens eneste opprinnelige medlem), Cliff Williams på bass og Phil Rudd på trommer, samt avdøde Malcolm Youngs erstatter, nevøen Stevie Young på rytmegitar – og Malcolm med fra graven. Vi får se!

Når bandets neste studioalbum vil bli utgitt, er fortsatt ikke offentliggjort.

Foto:Morten Rygaard
AC/DC med Axl Rose som vokalist under en konsert i Danmark.