Hærverk Industrier reutgir Kung Fu Girls-debuten:

Oslo-utested starter plateselskap

Kung Fu Girls sitt debutalbum blir reutgitt på et nytt plateselskap senere denne måneden. Her vokalist Andreas Grøtterud på scenen under Øyafestivalen i 2008.
«Årets utested 2017» er klar med sin første plateutgivelse denne måneden – og det er intet mindre enn en reutgivelse av en klassiker.

Utestedet og konsertscenen Kafé Hærverk, som holder til ved Hausmania i Hausmanns gate i Oslo, har allerede markert seg som en svært solid konsertarrangør.

Etter at de åpnet dørene i juni i 2017, har musikkfokuset vært på eksperimentell og uavhengig musikk, og listen med artister og band som har spilt der siden åpningen er imponerende, og spenner bredt. De mottok dessuten Osloprisen for Årets beste utested året de åpnet.

LES OGSÅ: «Rockens beste historieforteller» annonsert til Norge.

Det er dermed ikke noen altfor stor overraskelse at de også lanserer plateselskap.

Selskapet har fått navnet Hærverk Industrier og drives av ildsjelene bak Kafé Hærverk.

En moderne klassiker

Det er da heller ikke overraskende at den første utgivelsen deres er svært solid: Det er nemlig den moderne klassikeren og debutplaten til fuzzpopbandet Kung Fu Girls, This Is the Kung Fu Beat.

Platen fra 1993 blir med det gitt ut på vinyl for aller første gang.

Kung Fu Girls, hvis uttrykk enklest beskrives som energisk, refrengbasert powerpop, rakk å gi ut to album før de ga seg. Den nevnte debuten fra 1993, og Puzzle i 1995.

Jacob Krogvold fra Thulsa Doom skal ha sagt følgende om albumet den gang (sitatet er hentet fra Classic Album Sundays-arrangementet):

«Av alle band jeg har sett har jeg aldri vært mer skråsikker på at noen kommer til å bli store. Hele verden vil ha Kung Fu Girls. Noe annet vil være utenkelig. Jeg vedder 10.000 kroner.»

LES OGSÅ: Kommentar: «Burde vi skille kunsten fra kunsteren?»

Søndag 24. februar vil Classic Album Sundays presentere albumet med plateprat, gjennomlytting og Q&A på Kulturhuset i Oslo. Både der og på etterfesten på Kafé Hærverk blir det anledning til å skaffe seg det helt ferske eksemplaret av platen, som er trykket opp i kun 500 eksemplarer.