Legendarisk thrashmetalband legger turen innom Norge

Testament fotografert i 2016.
Testament er blant de nye navnene som trekkes opp av bookinghatten til Pstereo i Trondheim denne uken.

Pstereo i Trondheim har allerede begynt å få flere fine navn på plakaten. Denne uken følger festivalen på med tre nye bookinger, rettet mot publikum med ører for hardere rockuttrykk.

Testament, som for mange kommer like bak «de fire store» (Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax) i thrash-sjangeren, Kristopher Schaus rockeband The Dogs og den relativt ferske trioen Combos fra Trondheim føyes alle til festivalens program i dag.

LES OGSÅ: Kommentar: «Burde vi skille kunsten fra kunsteren?».

Arrangørene er storfornøyde med dagens slipp:

– Testament følger opp noen av de unike og typiske metalbookingene til Pstereo. Tidligere har vi hatt solide navn som Opeth og Sepultura, og nå kommer altså thrash-bautaen fra Berkeley til Marinen, sier festivalens bookingsjef Kim Aasli i en kommentar til GAFFA.no tirsdag formiddag.

– Dette høyenergiske showet, ledet an av Chuck Billy, kommer fra et av de viktigste bandene fra 80-tallet og et av de absolutt viktigste navnene i thrash- og metalsjangeren, legger han til.

Testament ble startet i 1983 og har opplevd mye popularitet, også på sine siste utgivelser. Både Dark Roots of Earth (2012) og Brotherhood of the Snake (2016) har tatt det amerikanske bandet inn på Billboard-listene i hjemlandet.

LES OGSÅ: Dronning Sonja klar for festivalsommeren.

Pstereo tar plass på Marinen i Trondheim 15. til 17. august. Kvelertak, Bigbang, Girl In Red og Yeasayer er blant navnene som tidligere er annonsert til programmet.

Mer informasjon om Pstereo finner du her.

Foto:Kristoffer Øen
Stemningsbilde fra fjorårets Pstereo. Fra konserten til Kraftwerk.