Nå er Jack White offisielt Eurovision-vinner

Jack White fotografert i presserommet til iHeartRadio Music Festival i Las Vegas høsten 2018.
Universal Music skal ha kommet til enighet med låtskriverne bak fjorårets Eurovision-vinnerbidrag Toy. En avtale som (i hvert fall inndirekte) innebærer at rockestjernen nå kan sidestilles med Alexander Rybak i musikkhistorisk sammenheng.

Jack White krediteres nå som en av tre låtskrivere til fjorårets vinnerbidrag til Eurovision, melder avisene Haaretz og Jerusalem Post.

Den israelske artisten Netta Barzilai hentet hjem seieren med sin eklektiske poplåt Toy, men kort tid etter at hun vant var det flere som trakk sammenligninger med den klassiske The White Stripes-låten Seven Nation Army.

LES OGSÅ: Ariana Grande bryr seg ikke om hva DU mener.

Ifølge de to avisene skal det israelske tv-selskapet KAN ha kommet med meldinger om at plateselskapet Universal Music skal ha kontaktet de to opprinnelige låtskriverne i løpet av sommeren for å diskutere plagiatanklagene.

Hør begge låtene nedenfor og sammenlign selv.

Nå skal partene ha kommet til enighet, og en del av avtalen innebærer at The White Stripes-frontmannen White krediteres som låtskriver til vinnerbidraget. Nøyaktig hvordan avtalen ser ut er ikke offentlig kjent, men dette kan blant annet innebære at Jack White har rett til deler av inntektene fra låten, ifølge Haaretz.

LES OGSÅ: Disse nordmennene kan vinne Grammy.

Samtidig rapporterer Jerusalem Post at Universal Music ikke har saksøkt de opprinnelige låtskriverne, noe som betyr at spørsmålet om plagiat ikke er avgjort i juridisk forstand.

Foto:Amir Cohen | AP | NTB Scanpix
Netta Barzilai (til høyre) sammen med prins William i sommer.