Her er de nominerte til Spellemannprisen

Sondre Justad ankommer Spellemannprisen 2017 i Oslo konserthus.
Nå er de nominerte til Spellemann for 2018 klare, og der er det en rekke kjente favoritter – og noen mer overraskende.

Yndlingen Sondre Justad kan skilte med fire nominasjoner i Spellemann: Både i klassen for popartist, årets album med Ingenting i paradis, i klassen for årets låt med Ikke som de andre – som også er nominert i klassen for musikkvideo.

Ina Wroldsen trår til med tre: I klassene for årets låtskriver og årets tekstforfatter samt at Stronger kappes i årets låt-klassen. Sigrid høster også tre, i klassene for beste popartist og årets låt samt for musikkvideoen til Sucker Punch.

Dobbelt opp

Blant de dobbeltnominerte finner man Hanna Paulsberg, som i samme klasse – jazz – konkurrerer med seg selv i form av to ulike bandprosjekter: Med Gurls samt med samarbeidet med svenske Magnus Broo. Følgelig konkurrerer også Broo med seg selv: Hans gruppe Atomic, der han spiller med fire norske musikere, er også nominert i jazzklassen.

Emilie Nicolas er nominert til både årets popartist og i den gjeve klassen for årets album. Veteranen Anja Garbarek er tilbake, og høster nominasjon både i komponistklassen og i åpen klasse.

LES OGSÅ: Hulen i Bergen med unikt konsept.

Thea Hjelmeland trår til med nominasjoner både for årets låtskriver og i indie/alternativklassen. I indieklassen er også Boy Pablo klar, og er også blant dem som kappes om å kunne kalle seg årets gjennombruddsartist.

Bandet Rotlaus er nominert både som årets gjennombrudd og i klassen for årets album med På vei. Fay Wildhagen kom sterkt tilbake etter et lengre fravær og sikret seg to nominasjoner for Borders-platen, både i klassen for indie/alternativ og som årets produsent.

Også Dagny og Seeb, Alan Walker og komponisten Ørjan Matre har to nominasjoner.

Ellers kan man merke seg at der Turbonegers gamle frontfigur Hank von Hell stiller opp i Melodi Grand Prix, er gamlebandet med sin nye brite i front nominert i rockeklassen til Spellemann.

I den ellers så herremørke metalklassen lyser Sylvaine opp: Hun er Oslo-jenta Kathrine Shephard, som med Paris som base og hyppige besøk i hjemlandet debuterer som Spellemann-nominert med sitt tredje album.

LES OGSÅ: NRK gikk på smell i «popkrangel».

Mens Maj Britt Andersen ikke nådde fram med sin voksenplate Et stille sted, er Geir Holmsen og Lars Saabye Christensen nominert i henholdsvis komponistklassen og tekstforfatterklassen for sangene på platen.

I klassen for folke- og tradisjonsmusikk kan Marja Mortensson notere seg nok en nominasjon for Mojhtestasse – som også er en av de to norske kandidatene til Nordic Music Prize.

Sopran og Kamelen

I klassen for Årets gjennombrudd er det til en avveksling kun én kvinne, sopranen Lise Davidsen, som kappes mot Kamelen, Ruben og Boy Pablo.

Årets låt byr på et bredt startfelt: Det går i spennet fra Mads Hansens tøyselåt Sommerkroppen, Alan Walker som konkurrerer med seg selv med sangene Ignite og Darkside, Kygo med Remember to Forget samt yndlinger som Astrid S med Emotion, Sigrid med Strangers, Dagny og Seeb med Drink About, Ina Wroldsens Stronger og Sondre Justad med Ikke som de andre.

Se listen over alle de nominerte her.

(©NTB)