Disse nordmennene kan vinne Grammy på søndag

Produsent og lydtekniker Morten Lindberg har fått internasjonal gurustatus for sine innspillinger, der lyden er i særklasse. Det har gitt en hærskare Grammy-nominasjoner.
Fire nordmenn er Grammy-aktuelle søndag: Leif Ove Andsnes, Morten Lindberg, Kygo og Fred Ball. Og for dem som synes Spellemann tar lang tid: Grammy-prisutdelingen byr på utrolige 84 kategorier.

Grammy-vinneravgjørelsene avsløres søndag i Los Angeles, og da får den klassiske pianisten og lydguruen fra Norge, som begge er personlig nominert for utgivelser, vite om de omsider trekker vinnerloddet.

Andsnes og Lindberg er veteraner i forhold med henholdsvis 10 og 26 nominasjoner å vise til – men har aldri innkassert en Grammy. I tillegg har Lindbergs studio 2L ytterligere åtte nominasjoner.

Rekordantall

Billboard fastslår at Morten Lindberg har rekorden i antall Grammy-nominasjoner, foran artister som Snoop Dogg og Brian McKnight, som har 17 nominasjoner hver, og Björk med 14.

LES OGSÅ: «Fiaskofestival» gjenoppstår.

Lydteknikeren og musikkprodusenten Morten Lindberg har i år to nye Grammy-sjanser, der han konkurrerer mot seg selv i klassen Best Immersive Audio Album med to utgivelser:

Folketoner med Det Norske Jentekor, dirigert av Anne Karin Sundal-Ask, og Henning Sommerro: Ujamaa & The Iceberg, fremført av Trondheim Symfoniorkester og solister. I januar i fjor, da Lindberg hadde sine forrige fire (!) vinnersjanser i Grammy-sirkuset, sa han nøkternt til NTB:

– Det går nok som det pleier.

Lindberg påpekte at Grammy er en amerikansk pris, der han som norskbasert og med norske artister ikke klarer å ha den tilstedeværelsen som kreves for å nå helt opp. Men nominasjonene inngir tillit, og sikrer Lindberg plass i The Recording Academy, fortalte han.

Kygo og Ball

Leif Ove Andsnes er på sin side nominert i kategorien Best Chamber Music/Small Ensemble Performance for utgivelsen Stravinsky: The Rite Of Spring Concerto For Two Pianos, sammen med Marc-André Hamelin fra Canada.

Det norske nominasjonsfeltet rundes av med Kygo og Fred Ball, som ifølge Music Norway er indirekte nominert.

DJ-en Kaskade er nominert i klassen Best Remixed Recording for sin remiks av Kygo-låten Stargazing med Justin Jesso på vokal. Kygo er en av fire låtskrivere som skrev låten, som han også produserte og spilte inn.

LES OGSÅ: Tidligere Karpe Diem-manager dømt i tingretten.

Fred Ball er kreditert som medprodusent på tre låter på Jay Z og Beyonces The Carters-album Everything Is Love, som er nominert i Best Urban Contemporary Album. Han har også en finger med i spillet på Toni Braxtons Sex & Cigarettes, nominert som Best R&B Album: Der var han med som co-produsent og låtskriver på to låter.

(©NTB)