Hyllet plateselskap legges ned

Makthaverskan fotografert under en konsert på Göteborg-spillestedet Sticky Fingers i 2015.
Luxury går ut med flagget til topps.

Svensk indie har mye å takke Rasmus Hansén for, mannen bak det Göteborg-baserte plateselskapet Luxury. Via selskapet har det kommet fine band som Makthaverskan (bildet), My Darling YOU!, Laser & Bas, Westkust og Klass II, for å nevne noen få.

Nå er indie-eventyret over.

LES OGSÅ: Tidligere Karpe-manager dømt i tingretten.

– Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har fått gjort dette i mitt liv. Det har vært en glede. Virkelig. Men jeg kjenner også at det er på tide å gjøre noe annet i livet. Jeg har drevet med dette siden jeg var tenåring og jeg vil prøve andre ting. Og så lenge Luxury er oppe og går tror jeg ikke at jeg tar tak i det. Jeg tror også det er på tide at noen andre tar over den rollen jeg har hatt i popmusikken de siste 15 årene. Jeg tror Sveriges popscene kommer til å ha godt av det. Så nå blir det siste våren for Luxury, skriver Rasmus Hansén på sin blogg.

– Det kommer til å bli den beste våren noensinne. Makthaverskan slapp ny dobbelsingel for en uke siden, Westkust har nytt album på gang. Alice B slipper nytt album om en måned, og det kommer attpåtil nytt album med Agent Blå før jeg legger ned. Jeg tror også det blir et par vinylutgaver av eldre skiver i løpet av våren, greier som antageligvis aldri har vært ute på formatet eller som er utsolgt for lenge siden. Og så et par fester også. Men i mai er den store avslutningen.

LES OGSÅ: Brad Paisley til Norge.

Ifølge GAFFA.se kommer den store avslutningsfesten for plateselskapet til å arrangeres på Pustervik i Göteborg 25. mai.

Mer informasjon om arrangementet finner du her.